„Penktos kojos” savanorės kviečia pamatyti ir tapti Angelais sargais beglobiams | Kas vyksta Kaune

„Penktos kojos” savanorės kviečia pamatyti ir tapti Angelais sargais beglobiams

Organizacijos "Penkta koja" nuotr.

Gyvūnų globos organizacijos „Penkta koja“ savanorės sudalyvavo gan atviroje fotosesijoje su prieglaudos beglobiais. Šia akcija merginos kviečia visus tapti Angelais sargais silpnesniems už save.

Apie gyvūno nepriežiūrą reikėtų pranešti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, vietos skyriaus, kur pastebėtas nusižengimas, gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus inspektoriui (www.vmvt.lt, nemokama telefono linija 8 800 40 403). Tuo tarpu pastebėjus smurtą prieš gyvūną apie tai derėtų nedelsiant pranešti policijos pareigūnams (www.policija.lt, trumpasis pagalbos numeris 112).

Prieglaudoje nuolat stinga vietos, tačiau tai nė motais tiems, kurie atveža supakuotus į dėžutę šešis jaunus šuniukus ir jų „prisilaksčiusią“ mamą… Mažiems šuneliams, ar visą gyvenimą buvusiems kambariniams – pataliniams jau suaugusiems šunims prieglauda yra didelis stresas. Todėl Angelu sargu galite tapti priimdami į savo namus laikinai globai šunelį ar katinėlį, iki kol jam bus surasti nauji namai.Iš namų šuneliai padovanojami greičiau, lengviau socializuojasi, atsiskleidžia charakterio savybės, kurias svarbu žinoti pasiimant augintinį visam laikui.

Dar viena skaudi tema yra vyresnio amžiaus gyvūnai.  Dažniausiai visi nori mažo, mielo ir pūkuoto šuniuko, o seneliai, kurie kažkam draugu buvo 8 metus, lieka nepastebėti… Paskutinius gyvenimo metus jie yra priversti praleisti prieglaudoje. „Penktos kojos“ savanorės klausia: „Ar tik to nusipelno visą gyvenimą savo meilę žmogui dovanojęs ir kambaryje gyvenęs šuo? Grandinės ir būdos?” O juk taip norisi saugaus prieglobsčio, švelniai glostančių rankų, o kartais net ir šėlionių pievoje. Netiesa, kad suaugęs ar vyresnis šuo nepripras prie naujų šeimininkų, jie gali būti netgi prieraišesni už jaunus šunelius, kadangi jau žino, kas tai yra išdavystė…

Tad „Penktos kojos“ savanorės kviečia jus – pamatykite ir tapkite Angelais sargais beglobiams!!! Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA