Šį sekmadienį „DEGAM” aktorių spektakliai ir vaikams, ir suaugusiesiems | Kas vyksta Kaune

Šį sekmadienį „DEGAM” aktorių spektakliai ir vaikams, ir suaugusiesiems

Organizatorių nuotr.

Ateinantį sekmadienį (lapkričio 25 d.) Aktorių ansamblis DEGAM išvyksta į laikinąją sostinę. Kauno valstybinio dramos teatro žiūrovams trupė pristatys nuotaikingą pantomimos spektaklį vaikams „Pupi pipa pupi“ (12 val.) ir komediją, sulipdytą iš ryškiausių jaunų merginų gyvenimo šukių – autobiografinių improvizacijų spektaklį „Tetos“ (18 val.).

Vaikus linksmins žaislų veiksmo trileris

Spektaklis „Pupi Pipa Pupi“ (režisierė Eglė Mikulionytė) patiks visiems žiūrovams nuo 5 iki 95 metų amžiaus. Visai šeimai skirtame vaidinime, pavadintame žaislų veiksmo trileriu, pamatysite du pasaulius, kuriuose rungtyniauja Didysis ir Mažasis. Į jaukų tradicinių žaislų Mažojo pasaulį įsibrauna Didysis su savo agresyviais elektroniniais žaislais.

Aleksandra Smirenikova (XXX tarptautinis festivalis VGIK, Maskva): „Aktorių ansamblis veikia kaip vieningas nuostabus mechanizmas. Aktoriai puikiai įvaldę kūno kalbą, jų judesiai labai tikslūs, kartu su spektaklio garso režisieriumi jie tiesiog daro stebuklus. Garsai – vienas svarbiausių spektaklio elementų – kartu su aktoriais sukuria tai, „ko nematome, bet visgi yra“. Tai žaidimas su mūsų vaizduote, ir mes visi tampame jo dalyviais.“

Tai šmaikštus ir linksmas spektaklis apie dažnai beprasmę konkurenciją ir apie meilę, kuri galiausiai visus sutaiko ir suvienija. Įtemptas veiksmas, greitas tempas, aštrūs siužeto posūkiai kartais primena kino trilerį, o kartais tradicinę kaukių komediją – commedia dell’arte. Šis pantomimos spektaklis tikrai nustebins, prajuokins ir išjudins miegančią vaizduotę. Abejingų nelieka!

Spektaklį galite pamatyti Kauno valstybiniame dramos teatre lapkričio 25 d. 12 val.

Suaugusiesiems – komedija apie moteris

„Tetos“ (režisierius Juozas Javaitis) – tai galimybė moterims kritišku žvilgsniu ir su šypsena pažvelgti į save, o vyrams – dar kartą pabandyti suprasti moteris tokias, kokios jos yra iš tiesų: kartais juokingos ir naivios, kartais aikštingos ir gudrios, bet visada žavios ir jautrios.

Tai atviras, kartais ironiškas, kartais dramatiškas spektaklis, pagrįstas autobiografinėmis aktorių istorijomis. Šis pasakojimas apie bendras ir skirtingas šešių jaunų merginų patirtis atskleidžia savo tapatybės suvokimą, atspindi asmenybės raidą kelyje nuo gimimo iki mirties. Saldus kaip pirmasis bučinys, ir su kartėlio prieskoniu, jog viskas kada nors baigiasi&

„”Tetos” – tai gyvenimo šukių mozaika. Aktorės pasinėrė į pačią artimiausią, geriausiai pažįstamą sau aplinką. Taip atsirado spektaklis, susidedantis iš įvairių scenų, pasakojančių apie visiems artimus dalykus – gimimą, vaikystės prisiminimus, paauglystės meilės istorijas, jaunystę ir senatvę“, – sako spektaklio režisierius J. Javaitis.

Spektaklį galite pamatyti Kauno valstybiniame dramos teatre lapkričio 25 d. 18 val.

Trupės informacija

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA