Sporto mėgėjų simpatijos geriausio lengvaatlečio rinkimuose – kauniečiui R. Staniui | Kas vyksta Kaune

Sporto mėgėjų simpatijos geriausio lengvaatlečio rinkimuose – kauniečiui R. Staniui

Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) rengiamuose geriausio 2012 m. lengvaatlečio rinkimuose daugiausia sporto gerbėjų simpatijų sulaukia geriausias Lietuvos šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys.

25-erių sportininkui šie metai buvo išties sėkmingi: daugelyje tarptautinių varžybų užimtos prizinės vietos, pagerintas asmeninis rekordas, laimėtas sidabro medalis Europos čempionate. Tai – vieni iš aukščiausių pasiekimų šiais metais tarp Lietuvos lengvaatlečių.

„Nors šie metai man buvo pakankamai sėkmingi, toks aktyvus palaikymas tikrai maloniai nustebino. Nesvarbu, kaip baigsis rinkimai, labai džiugu, kad žmonės vertina mano pasiektus rezultatus. Esu jiems dėkingas“, – sako R. Stanys

Puikius metus sportininkui kiek aptemdė tik pasirodymas Londono olimpiadoje, kur jam nepavyko patekti į varžybų finalą. Tačiau lengvosios atletikos specialistai akcentuoja, kad sportininkas yra dar pakankamai jaunas ir mano, jog didžiausios jo pergalės dar laukia ateityje. Manoma, kad kartu su laimėtu Europos sidabru R. Stanys pradėjo aukščiausią savo karjeros etapą, kurį, viliamasi, vainikuos geri rezultatai Rio de Žaneiro olimpiadoje 2016 m.

Geriausio lengvaatlečio rinkimuose šiuo metu varžosi dešimt sportininkų, tarp kurių – disko metikas Virgilijus Alekna, sprinteris Rytis Sakalauskas, dešimtkovininkas Darius Draudvila.

Nugalėtoją rinks lengvosios atletikos treneriai, olimpiados, Europos ir pasaulio čempionatų dalyviai, žurnalistai bei sporto visuomenė. Lengvaatlečių gerbėjai savo simpatijas gali išreikšti balsuodami internete iki gruodžio 15 d.

Šiame balsavime R. Stanys pirmauja surinkęs beveik 40 proc. (beveik 400) balsų.

Rokiškyje gimęs sportininkas jau keletą metų gyvena ir sportuoja Kaune. Šiais metais už Kauno vardo garsinimą miesto meras R. Staniui įteikė Jono Vileišio vardo medalį. Asmeninis lengvaatlečio rekordas – peršokta į 2,31 m aukštį iškelta kartelė. Lietuvos šuolio į aukštį rekordas (2,34 m) priklauso Rolandui Verkiui, kuris jį pasiekė 1991 metais.

Balsavimas vyksta čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA