Kaune bus optimizuojamas viešasis transportas, keičiami maršrutai | Kas vyksta Kaune

Kaune bus optimizuojamas viešasis transportas, keičiami maršrutai

Transportas.lt nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi kauniečiai, kurie girdėjo, jog bus naikinami keli viešojo transporto maršrutai. Kauniečiai teiraujasi apie 27 maršruto autobuso ir 4-o troleibusų maršrutų likimą.

Kauno savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras pakomentavo, jog šiuo metu veikianti elektroninio bilieto sistema leidžia gana tiksliai apskaičiuoti keleivių srautus kiekviename reise, taip pat suteikia galimybę persėsti be papildomo mokesčio ir patvirtino, kad nuo gruodžio 1 dienos numatomi tam tikri pakeitimai.

Šiuo metu 4 maršruto troleibusai važiuoja tik piko metu. Keleivių skaičius juose yra ženkliai mažesnis nei kituose maršrutuose. Šis maršrutas dubliuoja 12 ir 9 troleibusų maršrutus iki Savanorių pr., taip pat centre 5 ąjį maršrutą. Panaikinus šį maršrutą sudėtingiau taptų pasiekti 6 Savanorių pr. stoteles, kurias būtų galima pasiekti persėdus ties Kalniečių poliklinika arba Aklųjų sąjungos įm. Savanorių prospekte viešojo transporto eismas itin intensyvus, todėl persėdant laukimo laikas būtų minimalus.

Tuo tarpus Autroliui pergyventi nereikėtų, kadangi ridos mažinti neketinama, tiesiog siekiama optimaliau panaudoti turimus resursus. Šį resursą planuojama perskirstyti į itin perkrautus piko metu 13, 14, 15 ir 16 maršrutus. Taip pat planuojama optimaliau perskirstyti ridą ir keliuose autobusų maršrutuose. Šių perskirstymų tikslas taip pat yra ne ridos mažinimas, o resurso perskirstymas mažinant dubliavimąsi ir didinant dažnumą ten, kur maršrutai neturi alternatyvų. Laukiamas rezultatas yra ne sutaupymas dėl ridos sumažinimo, bet pajamų didinimas panaudojant tą patį resursą, darant maršrutų tinklą patrauklų didesniam keleivių skaičiui.

Nuo gruodžio 1 dienos bus atlikta visa eilė maršrutų pakeitimų, tame tarpe ir 27 maršruto panaikinimas. Panaikinus šį maršrutą į Prancūzų gatvę bus nukreiptas 34 maršrutas, kuris nuo Prancūzų g. iki Tvirtovės al. bus visiškai identiškas esamam 27 maršruti, o toliau vietoje Kalniečių gatvės važiuos į Šilainius. Dėl šios pertvarkos reisų skaičius iš Prancūzų g. padidės beveik dvigubai nuo 20 iki 35 per darbo dieną bei iki 19 vietoje 10 savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Daugiau informacijos paskelbsime pirmadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA