„Startup Weekend” po kelių metų pertraukos sugrįžo į Vilnių | Kas vyksta Kaune

„Startup Weekend” po kelių metų pertraukos sugrįžo į Vilnių

Organizatorių nuotr.

Šį savaitgalį jau penktą kartą Lietuvoje vyksta „Startup Weekend Lithuania” renginys, kurio metu daugiau nei 100 dalyvių, susibūrę į komandas, kuria naujas verslo idėjas. Renginyje kaip ir kiekvienais metais dalyvauja didelė dalis kauniečių. Paskutiniu metu „Startup Weekend” vykdavo Kauno ryšių istorijos muziejuje, tačiau šį kartą kurti pasiūlė Vilniaus televizijos bokšte, kuriame dalyviai gali dirbti ir kurti naujas idėjas matydami visą Vilniaus panoramą iš paukščio skrydžio.

Penktadienį LITEXPO renginių centre buvo pristatyta daugiau nei 50 naujų ir inovatyvių idėjų iš kurių atrinktos 29, su kuriomis visą savaitgalį dirba komandos. Pagalbos ir patarimų dalyviai šiais metais sulaukia ne tik iš savo srities profesionalų – lietuvių, bet ir itin gausaus užsienio svečių iš didžiausių pasaulio IT kompanijų Google, Linkedin, Mozilla, Microsoft ir kitų.

Idėjos šiais metais įvairiausios: kaip visada, kuriama daug žaidimų mobiliesiems telefonams, įvarios paslaugos išmaniesiems telefonams, padedantiems atlikti papildomas funkcijas, o viena komanda iš Kauno kuria išmaniąją auklę, kuri reaguoja į vaiko elgesį ir jį supa.

Šiame renginyje dalyvauja ne tik komandos iš Lietuvos, bet ir Estijos ir Baltarusijos atstovai. Galutiniai idėjų pristatymai vyks sekmadienio vakare. Renginį tiesiogiai galite stebėti ir internetu.

„Startup Weekend“ – tai efektyvus būdas patikrinti savo verslo idėją, susirasti partnerių, sulaukti bendraminčių, entuziastų ir specialistų pagalbos bei pastūmėti savo verslo idėją į realybę vieno savaitgalio verslumo inkubatoriuje. Daugiausiai balsų po pirminių pristatymų surinkę idėjų autoriai visą savaitgalį intensyviai dirba su įvairių sričių profesionalais – programuotojais, dizaineriais, rinkodaros specialistais, teisininkais, verslininkais ir į komandas pasiskirsčiusiais dalyviais, norinčiais prisidėti prie konkrečios verslo idėjos įgyvendinimo.

Pagrindinis renginio tikslas – sekmadienio vakarą pristatyti sukurtus produktus ar bent jų prototipus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA