Studentų išrinktas laikinasis miesto meras šįryt pradėjo darbą savivaldybėje | Kas vyksta Kaune

Studentų išrinktas laikinasis miesto meras šįryt pradėjo darbą savivaldybėje

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šį penktadienį, Tarptautinės studentų dienos išvakarėse, vadovavimą miestui į savo rankas perėmę studentai Kauną pervadino Studmiesčiu, o miesto merą Andrių Kupčinską pakeitė jo kabinete įsikūręs Kauno technologijos universiteto trečiakursis Jokūnas Raila.

Jau kelerius metus iš eilės Tarptautinę studentų dieną miesto vadovo pareigas vienai dienai perima aukštųjų mokyklų savivaldos atstovų išrinktas studentas. Šįryt Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas savo darbo kabinetą laikinai užleido Kauno technologijos universiteto studentui J. Railai.

„Dar nemoku taip sklandžiai ir ilgai kalbėti“, – prisipažino rytiniame miesto ir savivaldybės administracijos vadovų pasitarime dalyvavęs J. Raila.

Miesto vadžias laikinai J. Railai perdavęs laikinosios sostinės meras A. Kupčinskas juokavo, kad vakarykštė diena būtų buvusi įspūdingesnė, nes buvo sprogdinamas Panemunės tiltas. Tiesa, A. Kupčinskas pastebėjo, kad ir įprastomis dienomis įvykių bei veiklos netrūksta. Kauno meras A. Kupčinskas prisiminė, kaip dar magistrantūros studijų metu buvo pirmą kartą išrinktas miesto tarybos nariu.

„Norėtųsi, kad miesto taryboje dirbtų daugiau jaunų žmonių. Suprantu, kad studentai daugiausia reiškiasi akademinės bendruomenės gyvenime ir daugiau nei pusė jų yra ne kauniečiai. Vis tik norėtųsi, kad šis jaunimas aktyviau dalyvautų miesto gyvenime, atkreiptų dėmesį į opiausias problemas, siūlytų socialines, pilietines iniciatyvas. Ir dabar Kaune vyksta įvairių pilietinių akcijų, tačiau jos paprastai būna pavienės. Norėtųsi, kad jos būtų nuolatinės. Prieš kelerius metus studentai pasiūlė studentiško naktinio troleibuso idėją ir mes ją įgyvendinome. Šiemet į svarbiausių miesto renginių sąrašą įtraukėme ir du studentų renginius. Tai rodo, kad mums jūsų idėjos yra svarbios“, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Vienai dienai meru inauguruotas KTU Elektros ir valdymo fakulteto trečiakursis J. Raila tvirtino per miesto vadovo kėdėje praleistą dieną norintis iš vidaus pamatyti, kaip kyla ir yra sprendžiamos miesto problemos, įvertinti žiniasklaidos ir žmonių požiūrį į valdžios darbą.

„Tikiuosi, kad vakare galėsiu pasakyti, jog ši diena praėjo sklandžiai ir gerai. Tiesa, jau nuo pat ryto pajaučiau, ką reiškia būti meru – buvo kelios situacijos, kuomet vienu metu turėjau būti dviejose ar net trijose vietose“, – tvirtino J. Raila.

Mažeikiuose gimęs, daug laiko Šiauliuose praleidęs, o dabar Kaune studijuojantis J. Raila neplanuoja po studijų išvažiuoti į užsienį ir tikisi pasilikti dirbti antrajame pagal dydį šalies mieste.

Laikinojo mero rinkimuose dalyvavo septyni aukštųjų mokyklų studentai. Nugalėtoją slaptu balsavimu rinko aukštųjų mokyklų savivaldų prezidentai. Prie centrinių savivaldybės rūmų laikinojo mero inauguracijos ceremoniją surengę studentai ant „ateities vartus“ simbolizuojančio kartono lakšto kalė plakatus su aktualiausiomis studentų problemos ir skambiomis tezėmis.

Naujasis meras J. Raila, savo darbo dieną pradėjęs miesto mero kabinete, vėliau į rankas perėmė ir vadovavimą Studentų forumui, kuris šiandien vyksta savivaldybės Didžiojoje salėje. Šių metų forumas „Kaunas – studentų miestas“ skirtas iš skirtingų perspektyvų pažvelgti į miesto studentų kultūrinį bei akademinį užimtumą, universitetų indėlį agituojant rinktis studijas Kaune. Savo pastabas apie Kauną ir studijas išsakys ir iš užsienio šalių atvykę studentai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA