KTU kartu su partneriais kuria mobiliųjų aplikacijų laboratoriją | Kas vyksta Kaune

KTU kartu su partneriais kuria mobiliųjų aplikacijų laboratoriją

Interneto archyvo nuotr.

Kauno technologijos universitetas (KTU), UAB „Omnitel“, UAB „App Camp“ ir „Samsung Electronics Baltics SIA“ pasirašė keturšalę sutartį, kurios pagrindu lapkričio 29 d. KTU Inovacijų ir verslo centre bus atidaryta naujausia Lietuvoje dvidešimties darbo vietų mobiliųjų aplikacijų laboratorija su naujausios kartos „Samsung“ planšetiniais ir nešiojamaisiais kompiuteriais, išmaniaisiais televizoriais ir kita vaizdo įranga.

Mobiliųjų aplikacijų laboratorijoje studentai mokysis šiuolaikinių informacinių ir telekomunikacijų technologijų, atliks praktikos darbus, tyrėjai vykdys mokslinius tyrimus, verslo įmonių specialistai gilinsis į mobiliųjų telekomunikacijų srities aktualių problemų sprendimus. Reikšmingiausi mokslinių ir praktinių tyrimų rezultatai bus pateikti mokslinėse ir mokslo populiarinimo publikacijose, su jais susipažins visuomenė.

„Labai džiaugiuosi, jog ir Lietuvoje, ir pasaulyje gerai žinomos verslo įmonės UAB „Omnitel“ ir „Samsung Electronics Baltics SIA“ ne tik įrengs modernią laboratoriją, bet ir dalinsis su Universiteto akademine bendruomene gerąja patirtimi ir žiniomis“, – teigė rektorius prof. Petras Baršauskas. Anot Universiteto vadovo, šis bendradarbiavimas su verslu atvers galimybes kurti ir diegti pasaulinio lygio mobiliųjų telekomunikacijų srities sprendimus.

„Kauno technologijos universiteto studentai turi puikių informacinių technologijų ir telekomunikacijų žinių, jau yra sukūrę ne vieną sėkmingą mobiliųjų aplikacijų projektą. Džiaugiamės, kad, suvieniję verslo ir mokslo atstovus ir įsteigę mobiliųjų aplikacijų laboratoriją, ne tik paskatinsime studentus pritaikyti šias žinias ir idėjas, bet sukursime jiems darbo ar praktikos vietą, kurioje jauni žmonės galės išmokti savo įgyvendintus sumanymus parduoti“, – teigė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

Kompanijos „Samsung Electronics Baltics SIA“ prezidentas Joseph Jeongwoo Kim sutarties pasirašymo metu buvo Taline ir su susirinkusiais bendravo pasitelkęs garso ir vaizdo medijų priemones.

„Džiaugiuosi, galėdamas pasveikinti Kauno technologijos universitetą, kuris šiandien įsitraukė į mūsų partnerių gretas. Manau, mūsų bendras supratimas apie tai, kaip svarbu yra investuoti į tyrimus, inovacijas, studijų kokybę ir aktyvią bendruomenę, bei lyderystė srityse, kuriose mes dirbame, yra pagrindinės priežastys, kodėl mes – „Samsung“, mūsų partneriai „Omnitel“, „App Camp“ ir Kauno technologijos universitetas – šiandien čia susitikome“, – pabrėžė „Samsung Electronics Baltics SIA“ vadovas.

Mobiliųjų aplikacijų laboratorija, bus įkurta naujai įrengtose KTU Inovacijų ir verslo centro patalpose (Studentų g. 67, Kaunas), o jos strateginei veiklai bei projektams vadovaus universiteto skirtas vadovas. UAB „App Camp“ specialistai dalinsis sukaupta patirtimi apie programėlių kūrimą, dizainą, platinimą, konsultuos autorinių teisių apsaugos klausimais, padės parengti verslo strategiją ir pristatyti sukurtus sprendimus rinkai.

UAB „Omnitel“ aprūpins modernią laboratoriją greitu ryšiu, viešins sukurtą programinę įrangą ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, kuriose veikia „TeliaSonera“ grupė. Ši įmonė taip pat rūpinsis nuolatiniu laboratorijos įrangos ir programų atnaujinimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA