Išrinktos gražiausios kauniečių pasiūlytos žaliaskarės | Kas vyksta Kaune

Išrinktos gražiausios kauniečių pasiūlytos žaliaskarės

Kaunas.lt nuotr.

Į Kauno miesto savivaldybės prašymą miestui padovanoti savo auginamą eglę atsiliepė 30 kauniečių. Iš viso buvo atrinktos penkios gražiausios žaliaskarės. Dvi iš jų bus pastatytos Laisvės alėjoje ir Vienybės aikštėje bei šventiniu laikotarpiu puoš miestą.

Dvi gražiausios eglės, augančios Romainių ir Aleksoto seniūnijose, kauniečių bei miesto svečių akis džiugins šiemet. Dar tris egles, esančias Vilijampolės, Dainavos ir Aleksoto seniūnijose, Miesto tvarkymo skyriaus atstovai sklypų savininkų paprašė pasaugoti iki kitų metų.

„Kasmet sulaukiame panašaus siūlytojų skaičiaus, tačiau atrinkti tikrai gražias eglutes darosi vis sudėtingiau. Džiaugiamės, jog šiemet pavyko surasti net penkias, dėl to kelių eglių, jei jos nekelia pavojaus, prašysime nepjauti ir paauginti iki kitų Kalėdų“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Šarūnas Rudys.

Jau ne pirmi metai šventines egles miestui dovanoja kauniečiai, kurių kiemuose daugelį metų puoselėti medžiai nebetelpa, auga netoli gyvenamųjų namų, elektros tinklų ir kelia pavojų. Atrenkant egles, vienas pagrindinių kriterijų yra jos aukštis. Medis turi būti ne žemesnis kaip 12 metrų. Taip pat svarbu, jog eglės neturėtų dvigubo kamieno, būtų tiesios, šakos išsidėsčiusios simetriškai.

„Nusprendėme, jog kieme augančią eglę padovanosime miestui. Ji yra per didelė ir užstoja šviesą. Tai ne pirma eglė iš šio sklypo, papuošianti miestą. Ankstesni namo šeimininkai jau yra padovanoję vieną eglutę miestui“, – teigė viena iš eglių savininkių Jolanta.

Eglės Vienybės aikštėje ir Laisvės alėjoje esančiame fontane bus statomos lapkričio 29 dieną. Jų puošimas užtruks savaitę. Gruodžio 8 dieną eglės bus įžiebtos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA