Muzikinė popietė visai šeimai sekmadienį – filharmonijoje karaliaus „Žvėrių karnavalas” | Kas vyksta Kaune

Muzikinė popietė visai šeimai sekmadienį – filharmonijoje karaliaus „Žvėrių karnavalas”

Archyvo nuotr.

Šį sekmadienį, lapkričio 11 d. 14 val. VDU Kamerinis orkestras kviečia visus vaikučius atsivesti savo mamytes ir tėvelius, broliukus ir sesutes, močiutes ir senelius į „Muzikinę popietę visai šeimai”, kuri vyks Kauno Filharmonijoje (L.Sapiegos g. 5). Šios popietės metu visi atvykusieji galės pasiklausyti vieno populiariausių kūrinių pasaulyje – K.Sen-Sanso (zoologinės fantazijos) „Žvėrių karnavalo”.

Išvykęs pailsėti vienumoje mažame Austrijos miestelyje, Sen-Sansas įgyvendino savo seną svajonę – sukūrė zoologinę fantaziją „Žvėrių karnavalas” dviems fortepijonams, styginiam kvintetui, fleitai, klarnetui, ksilofonui ir varpeliams. Kūrinį laikė proginiu ir skirtu pokštavimui, todėl kol buvo gyvas, kompozitorius neleido publikuoti šio kūrinio, išskyrus garsiąją „Gulbę”, kuri buvo labai populiari to meto violončelininkų tarpe. Tik 1922 metais, po kompozitoriaus mirties, „Žvėrių karnavalas” buvo publikuotas ir labai greitai tapo vienu populiariausiu kūriniu pasaulyje. Siuita kupinas švelnaus humoro, kartais pereinančio į atvirą satyrą, mistinių spalvų, švelnios lyrikos bei linksmo pokštavimo.

Šiame koncerte kartu su VDU kameriniu orkestru pokštaus solistai – Sonatos ir Roko Zubovų fortepijoninis duetas, Giedrius Gelgotas (fleita) bei klarnetininkas Andrius Žiūra. Koncertą ves ir vaikučiams istorijas pasakos Julijus Grickevičius. Na o visai šitai zoologinei fantazijai vadovaus VDU kamerinio orkestro meno vadovas ir dirigentas Robertas Bliškevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA