Chorų karai sugrįžta: miestai vėl kovos dainomis | Kas vyksta Kaune

Chorų karai sugrįžta: miestai vėl kovos dainomis

Božolė Kauno rajono choro nuotr.

Didžiausio masto muzikinis projektas Lietuvoje – „Chorų karai“ – į jubiliejinį, dvidešimtąjį, sezoną švenčiančios žiūrimiausios televizijos TV3 eterį sugrįžta ketvirtajam sezonui. Muzikinė kova, kuriai vienoje scenoje vienu metu atsiduoda keli šimtai dainininkų, ištikimiausius „Chorų karų“ žiūrovus ir vėl kvies sirgti už savo miestą, taip puoselėjant patriotinius jausmus savo gimtinei. Patriotizmas, vienybė ir bendrumas išlieka ir ketvirtajame „Chorų karų“ sezone – į muzikinį ringą žengs septyni generolai.

Druskininkai, Panevėžys, Tauragė – šiems miestams neabejingus bei norinčius dainuoti žmones generolai ir „Chorų karų“ prodiuseriai kviečia atvykti į atrankas, o jų gyventojus – aktyviai ruoštis ketvirtį metų truksiančiai kovai. Į muzikinę kovą šiemet leisis ir vienas ypatingas – Policijos choras, – tad visuomet svajoję dainuoti Lietuvos Angelai sargai drąsiai kviečiami atrankose pademonstruoti savo muzikinius gabumus. Kas žino, gal „Chorų karuose“ atsiskleis tris dešimtmečius Lietuvos žmonėms tarnavusio policijos generolo ar vieno Policijos departamento tarnautojo talentas? Kiti trys „Chorų karuose“ dalyvausiantys miestai kol kas laikomi paslaptyje.

„Džiaugiuosi, kad TV3 televizija pasiryžo ketvirtajam „Chorų karų“ sezonui. Turėjau unikalią galimybę trejus metus iš arti stebėti generolus, chorvedžius ir kelis šimtus jaunų ir vyresnių žmonių, dėl dainavimo projekte išsižadėjusių brangiausių dalykų gyvenime: laiko artimiesiems, mėgiamo laisvalaikio, kelių papildomų darbo valandų ir kitko. Projekte dalyvaujančių žmonių širdys dega viena aistra – meile muzikai. Jie neįsivaizduoja savo gyvenimo be dainavimo. Dėl to „Chorų karai“ turi ir svarbią išliekamąją vertę – dainininkams projektas tampa rimta paspirtimi pradėti solinę karjerą“, – apie „Chorų karų“ misiją kalba projekto vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Pirmieji „Chorų karų“ chorvedžiai jau atskleisti. Druskininkams – didžiausiam ir seniausiam Lietuvos kurortui – kelią į dainingiausiojo miesto titulą mins Anatolijus Oleinikas. Generolas – ne naujokas „Chorų karų“ scenoje. Pernai dainininkas lyderiaujančio choristo vietą užėmė Vilniaus krašto Kaštoniniame chore. Atrankos į Druskininkų miesto chorą vyks lapkričio 11 dieną, sekmadienį, 13.00 val., Druskininkų vandens parko naktiniame klube „Aqua“.

Panevėžiui lyderio vardą bandys nuskinti TV3 projekte „Lietuvos talentai“ dalyvavęs reperis Vytautas Matuzas. Generolas dainingiausių panevėžiečių lapkričio 15-ąją, ketvirtadienį, 17.00 val. laukia atrankoje naktiniame klube „Rezidencija“.

Kas generolų pozicijas užims kitų miestų ir miestelių bei Policijos choruose, kol kas neatskleidžiama. N. Kavaliauskienė neatmeta galimybės, jog jais gali tapti ir ką tik kadenciją Seime baigę ir pramogų verslo pasiilgę dainininkai.

Ar chorai, kaip ir pernai, pasirinks spalvų pavadinimus, kol kas neaišku. Pernai jauno vyno spalva pergalę atnešė Kauno Božolė chorui, kuriam vadovavo roko grupė „Rondo“. Tai buvo trečias kauniečių triumfas iš eilės. Metais anksčiau projektą laimėjo Kauno Burgundiškasis choras su Danguole Beinaryte priešakyje, o 2011 metais pergalę „Chorų karuose“ nuskynė Kauno Šampaninis choras su Raigardu Tautkumi. Chorai sėkmingai tęsia koncertinę karjerą Lietuvoje ir už jos ribų.

Ketvirtojo sezono „Chorų karų“ vedėjai taip pat laikomi paslaptyje. Praėjusius sezonus projekto vedėjų vairą laikė nepakeičiamas „Chorų karų“ ir „Šok su manimi“ vedėjų duetas Jurgita Jurkutė ir Vytautas Šapranauskas. Ar žiūrovų mylimą duetą išvysime ir šiemet?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA