Skaitytojos laiškas: Kauno VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ toliau savivaliauja (video) | Kas vyksta Kaune

Skaitytojos laiškas: Kauno VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ toliau savivaliauja (video)

Interneto archyvo nuotr.

Vakar „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė pasipiktinusios skaitytojos laiškas, kuriame pasakojama apie automobilių statymo ypatumus gatvėse netoli Klinikų.

Jau ne kartą teko girdėti, matyti ir skaityti nusiskundimų apie šią įstaigą, o atėjo diena, kai ir pačiai teko patirti visą puokštę malonumų, radus jau iš toli šviečiantį ale baudos kvitą ant mašinos lango ir kelionę į tą įstabią VšĮ. O istorija tokia.

Šiandien (2012-11-05), apie 10 val. ryto teko važiuoti pas daktarus. Visada automobilį statau pagrindinėje mokamoje aikštelejė, bet kaip tyčia eilė į aikštelę buvo nutysusi iki Sukilėlių pr., tad pagalvojau, kad gal rasiu kokią vietą gretimose gatvelėse, taigi pasukau V. Lašo g. Visur automobilių grūste prigrūsta,  K. Genio g. taip pat prikimšta, ties Iniciatorių g. kabo ženklas, draudžiantis statyti automobilius, ir štai (mano nelaimei) Lankos g., kaip koks išsigelbėjimas veik tuščia, pora automobilių stovi. Dar sukirbėjo mintis, gal bandyt ieškot laimės Tvirtovės al. esančioje mokamoje aikštelėje, bet jau iš toli matėsi, kad ji pilnutėlė. Taigi stabtelėjau ties Lankos g., pažiūrėjau, kad ženklas, kabantis ant stulpo, draudžia automobilius statyti tik dešinėje kelio dalyje. Esu ten stačiusi ne kartą ir niekada nebūdavo jokių nesusipratimų, aišku jei tik laisvą vietą rasdavau. Ramiai „prisiparkavau” ir iškeliavau su reikalais. Užtrukau gal valandą ir grįžusi radau lapą ant lango, kuris skelbė, kad pažeidžiau kelių eismo taisykles, statydama mašiną apmokestintoje zonoje ir nesusimokėjau. Man akys ant kaktos iššoko. Kokia dar zona? Iš kur? Ir jei čia zona, tai kur nors vienas aparatas bent 200 m spinduliu, kuriame galėčiau susimokėti ir sužinoti išvis kokioje aš čia zonoje atsiradau? Šalia esančioje mažoje aikštelėje, tarp Lankos g. ir Klonio g., taip pat visi ten esantys automobiliai buvo papuošti baudos lapeliais. Pamačiau vyruką, kuris rankoje glamžė tą popiergalį ir nusprendžiau paklaust, kas čia per nesąmonės. Jis tik atsakė, kad irgi nieko nesupranta, nes nėra jokių zonas žyminčių ženklų ir t. t. Ėjo informacijos ieškoti į Tvirtovės al. esančią mokamą aikštelę, bet ten jam buvo pasakyta, kad niekas nieko nežino. Ką gi, darosi įdomu. Kodėl ten jau keletą metų gyvuojanti aikštelė taip pat nieko nežino apie kažkokius pasikeitimus?

Neliko nieko kito, kaip važiuoti į Šv. Gertrūdos g. esančią VšĮ. „Automobilių stovėjimo aikštelės”. Vos tik įžengus į „priimamąjį” mane pasitiko tas „įžymus ponas” (pavardės nežinau, o ir pats neprisistatė, bet veidas pažįstamas iš straipsnių ir kelių reportažų tiek internete, tiek TV). Pradėjus klausinėti, kas čia ir kaip, jis atkišo nutrintą nuotrauką su kelio ženklu, žyminčiu apie įvažiavimą į tam tikrą mokamą teritoriją, ir pareiškė, kad Kaune yra dvi tokios zonos, tai Kauno klinikų ir Senamiesčio. Hm.. Nieko nebesuprantu, tai jei jau taip, tai būkit malonūs tada ties kiekviena gatve pastatykit po automatą, kuriame galėčiau susimokėti, ar bent jau dar po kokį ženklą pakabinkit, kad žmonėm aišku būtų. Čia kalbu apie Kauno klinikas, nes Senamiestyje kur galvą bepasuksi pilna tų automatų. Na pasiginčijus 10 minučių supratau, kad nieko nepešiu, tad paklausiau, kokia bauda man priklauso, jis tik skėstelėjo rankomis ir pasakė, kaip jau policija nuspręs, nuo 80 iki 120 Lt. Oho!!! O pagal ką spręs? Jau visai susimaišiau. Tada jis pasiūlė tiesiog jų kasoje sumokėti 60 Lt, iš kurių 1 Lt būtų nuskaičiuojamas kaip bauda, o likusieji 59 Lt man bus grąžinti mokėjimo kortele, kuri galioja neribotai, kol aš juos išnaudosiu. Ir vėl. Iš kur tokios taisyklės? Ar tai legalu? Kol mąstau, ką daryti, ateina moteris su dukra, taip pat atvyko nuo Klinikų. Su nuotraukomis ir t. t. Jis joms gieda tą pačią dainelę, kad ženklai yra ties įvažiavimu į teritoriją, ir kad mes visi čia esantys esam akli ir nieko nematom. Galų gale jis jom sako: „Važiuojam kartu su manimi ir aš jum parodysiu tą ženklą, ir jei jis ten bus, jūs man sumokėsite dvigubai”. Bet palaukit, koks gali būti „jūs man sumokėsit dvigubai”??? Taip išeina, kad jei aš mokėsiu tuos 60Lt, tai jie plauks į tos VšĮ kasą ir jokios baudos nebėra, o jei nepirksiu kortelės, tai jau reikalų su policija turėsiu? Kažkoks absurdas. Viešas žmonių mulkinimas ir pasityčiojimas.

Atėjusi dar viena mergina net nelaukdama ėmė pildyti lapelį kortelei. Man užklausus, gal ji žino kokį kitą būdą išvengti tos kortelės, ji tik atsakė, kad jai čia jau ne pirmas kartas ir ginčytis beprasmiška. Na gerai. Man tai buvo pamoka, gerai, aš sumokėjau 60 Lt ir įsigijau tą nelemtą kortelę, gerai, kad aš iš Kauno ir galbūt ji man pravers (nors retai lankausi centre), gerai, kad turiu tuos 60 Lt, ir jie ne paskutiniai man šį mėnesį. Bet kaip jaustis žmonėms iš kaimų ar kitų miestų, užsienio turistams?..

Kad kovoti su šia stebuklinga VšĮ neverta, mane patikino ne vienas. Tik nervų ir laiko švaistymas. Nesuprantu tik vieno, nejaugi taip sunku pakabinti kažkokius ženklus ties kiekviena gatve, o ne kažkur, ties kažkokiu įvažiavimu ir greičiausiai po medžiu?.. Gal išvis geriausia ties įvažiavimu į Kauną pakabinti didelį plakatą su užrašu „Kaune visur stovėjimas mokamas!”?

Būkit budrūs kauniečiai ir jų svečiai!

Panašūs ir abejotini atvejai, kai baudžiami vairuotojai, pasipylė po kovo mėnesį įvestos naujos tvarkos, kai mieste buvo įvestos parkavimo zonos ir nebuvo tinkamai pažymėtos. Ženklų nuošaliose gatvelėse nėra ir praėjus daugiau nei pusei metų, įmonės atstovai anksčiau teigė, kad ženklų yra daugiau nei pakankamai ir naujų niekas nesiruošia statyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA