Nuo lapkričio taksistai privalo klientams išduoti kvitą | Kas vyksta Kaune

Nuo lapkričio taksistai privalo klientams išduoti kvitą

Interneto archyvo nuotr.

Nuo lapkričio 1-osios pagal susisiekimo ministro nustatytą prievolę taksi vairuotojai už suteiktą paslaugą iš klientų paėmę pinigus jiems privalo išduoti kvitą – rašytą ranka arba atspausdintą spausdintuvu. Taksistai skundžiasi, kad tai atima daug laiko, o spausdintuvų rinkoje kol kas apskritai nėra, skelbia lrt.lt.

Šiemet taksi versle įtariant didelio masto pinigų slėpimo atvejus imtasi priemonių padėčiai taisyti. Dar vasarį taksistai buvo įpareigoti taksometrus registruoti Mokesčių inspekcijoje, pildyti kasos operacijų žurnalus, o nuo lapkričio 1-osios reikalaujama už paslaugą susimokėjusiam klientui išduoti kvitą.

Be to, kvitą esą reikia saugoti penkerius metus, tad vairuotojams teks apsikrauti popieriais. Taksi įmonių profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkas sako, kad jeigu prie taksometrų būtų prijungtas spausdintuvas, atsiskaitymas su klientais vyktų sparčiau, tačiau tokių aparatų kol kas dar nėra pagaminta. Be to, jie brangiai kainuos ir dėl to važiavimas taksi gali brangti.

Lietuvoje taksometrus gamina dvi bendrovės. Pasak vienos iš jų vadovo, lietuviškiems taksi spausdintuvams keliami specifiniai reikalavimai, tokie kaip vidinė atmintis, kuri bus kopijuojama į Mokesčių inspekcijos atmintinę. Planuojama, kad kitų metų vasarį prasidės masinė prietaiso gamyba ir jis kainuos 400-600 Lt.

Už kvito, paėmus pinigus už atliktą paslaugą, neišrašymą numatyta administracinė bauda nuo 200 iki 500 litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA