Elektroninis mokinio pažymėjimas – šiuolaikinė priemonė kontroliuoti moksleivius | Kas vyksta Kaune

Elektroninis mokinio pažymėjimas – šiuolaikinė priemonė kontroliuoti moksleivius

Santarve.lt nuotr.

Pilotiniame projekte dalyvausiantys dviejų Kauno mokyklų moksleiviai turės galimybę naudotis elektroniniu mokinio pažymėjimu, kuriame bus įdiegtos e. piniginės ir e. bilieto funkcijos. Su elektroninio dienyno sistema susieta kortelė taip pat leis stebėti mokinių lankomumą.

Bendrovės „Tavo mokykla“ ir „Mokipay Europe“ Kauno miesto savivaldybei pasiūlė dviejose miesto mokyklose nemokamai įdiegti kelias funkcijas atliekantį TAMO elektroninį mokinio pažymėjimą. Miesto vadovai pritarė šiai verslininkų iniciatyvai – pilotinį projektą nutarta vykdyti S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijoje bei Senamiesčio progimnazijoje.

„Tai galimybė tęsti laimėjimus elektroninio miesto vystymosi srityje. Sėkmingai įdiegėme viešojo transporto e. bilietą, elektroniniu būdu kauniečiai gali atsiskaityti už automobilių stovėjimą. Džiaugiuosi, kad verslininkai ėmėsi iniciatyvos ir dviejose mokyklose įdiegs elektroninį mokinio bilietą. Galbūt tai kai kuriems moksleiviams ir nelabai patiks, tačiau jų tėvai žinos, kur yra jų vaikai. Tai padės spręsti ir kišenpinigių problemą. Jei šis pilotinis projektas pasiteisins, žingsniuosime toliau, sieksime, kad elektroninės paslaugos būtų plečiamos. Einame link to, kad būtų įdiegta kauniečio kortelė su įvairiomis paslaugomis. Kaunas būtų lyderis šioje srityje“, – kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Tiek Senamiesčio progimnazijos direktorė Nijolė Vitkauskienė, tiek S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos direktorė Irena Kašienė neslėpė – ši naujovė yra labai įdomi.

„Esame pilotinė mokykla ir norime išbandyti šią naujovę. Elektroninis mokinio pažymėjimas, atlikdamas spynos funkciją, leis geriau kontroliuoti vėluojančius ar iš pamokų bėgančius mokinius. Be abejo, labai naudinga mokiniui e. bilieto ir e. piniginės funkcija. Ta pačia kortele bus vykdoma nemokamo maitinimo apskaita. Mokinių tėvai paprašė surengti susitikimą su paslaugą ketinančia įdiegti bendrove, nes nori sužinoti daugiau šios naujovės detalių. Aš, kaip mama, sakyčiau, kad elektroninis pažymėjimas yra puikus dalykas“, – pasakojo S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos direktorė I. Kašienė.

Sprendžiant, kuriose Kauno mokyklose pradėti šį projektą, buvo pasirinktos TAMO elektroninio dienyno sistemą naudojančios ugdymo įstaigos, kurių dalis moksleivių į pamokas atvažiuoja viešuoju transportu.

„Vis daugiau paslaugų keliasi į elektroninę erdvę, tad planuojame išbandyti sistemą, kuri leistų geriau kontroliuoti mokinių lankomumą. Išbandę elektroninį pažymėjimą dviejose Kauno mokyklos, spręsime, kaip šią paslaugą galėtume plėsti, įdiegti ir kitose miesto ugdymo įstaigose“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo valdybos direktorius Virginijus Mažeika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA