Šiuolaikinės poezijos virpesiai keliasi į Kauną | Kas vyksta Kaune

Šiuolaikinės poezijos virpesiai keliasi į Kauną

Renginio organizatorių nuotr.

Plataus spektro bei dar platesnio pasaulio garso ir vaizdo dažniai Kauną vienam vakarui pavers tikra naujų meno formų sostine. Jau šį penktadienį čia suksis šių metų geriausios tarptautinio poetinio kino festivalio „ZEBRA“ juostos, o pratęsimas persikels į klubą „Kanklės“, kur pasirodys „TARP“ festivalio svečiai – lietuvių atlikėjai ir prancūzai „Saint Octobre“, eksperimentuojantys su gyvu bei elektroniniu garsu ir vaizdu.

Spalio 26-osios vakaro ritmą Laikinojoje sostinėje reguliuos net du festivaliai – jau septintus metus iš eilės poeziją, kiną, muziką ir dailę apjungiantis „TARP“ bei svečias iš Berlyno – vienas reikšmingiausių poetinio kino festivalių „ZEBRA“. Kauniečiai ir miesto svečiai su poetiniu kinu iš viso pasaulio galės nemokamai susipažinti 18 val, VDU menų galerijoje „101“.

„Poezijai knygų neužtenka.Todėl į knygų puslapius įkvėpimo nebesutalpinantys poetai jau senokai ieškojo naujų formų. Poezijos filmai seni kaip ir kino filmai. Pradėti kurti prieš beveik šimtą metų, šiandien poezijos filmai populiarūs visame pasaulyje“, – sako Thomas Wohlfahrt, vienas „ZEBRA“ iniciatorių ir rengėjų.

Tiek „ZEBRA“ programos peržiūros, tiek grupių pasirodymai Kaune vyksta kaip audiovizualinę poeziją propaguojančio festivalio „TARP“ dalis. Šių metų tema – „Be-tono spalvos“. Tad „TARP“ iniciatoriai laukia ne tik poetų ir menininkų, bet ir jaunų, kūrybingų žmonių, besidominčių miestų kultūra bei tarpdisciplininiu menu.

Unikalus vakarinės dalies poezijos, muzikos ir vizualikos projekto „Saint Octobre“ pasirodymas turėtų įkvėpti ne vieną. Iš Prancūzijos vidurio atvykstančios kompanijos lyrika suskambės taip, kaip ir pridera dabarčiai – akompanuojama galingos elektronikos bei džiazinės gitaros. Renginio metu taip pat koncertuos grupės iš Lietuvos – „PERFORM“, „96 wrld“, „Verslo rizikos rezervas“, „UMIKO“. Koncertas vyks klube „Kanklės“ scenoje. Veiksmo pradžia – 22 val.

„ZEBRA“ peržiūras Lietuvoje organizuoja festivalis „TARP“ bei Goethe’s institutas Lietuvoje. Dalis festivalio programos filmų bus rodomi trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Kaune kino ekranas švies spalio 26 d., 18–20 val. VDU menų galerija „101“. Įėjimas – nemokamas. „Saint Octobre“ ir kt. grupės pasirodys klube „Kanklės“ 22 val. Įėjimas – 10 Lt.
Tarpdisciplininės poezijos festivalis „TARP“, šiais metais vyksiantis spalio 24–28 d. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, pakvies į renginius, kuriuose įvairius poezijos projektus pristatys poetai, muzikantai ir performeriai iš Lietuvos, Norvegijos, Islandijos, Liuksemburgo, Čekijos ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA