Kauno Žalgiris išvykoje įtikinamai laimėjo ir prieš Pirėjo Olympiacos komandą | Kas vyksta Kaune

Kauno Žalgiris išvykoje įtikinamai laimėjo ir prieš Pirėjo Olympiacos komandą

basketwallpapers.com nuotr.

Kauno „Žalgirio” krepšinio komanda šiandien išvykoje žaidė ir laimėjo trečiąsias rungtynes, kuriose susitiko su Pirėjo „Olympiacos” ekipa. Rungtynės vyksta Graikijoje.

Kauno „Žalgiris“ yra laimėjęs visus žaistus mačus ir yra įsitvirtinęs C grupės viršuje.

Kaip skelbia zalgiris.lt, per pirmąsias keturias rungtynių minutes kauniečiams niekaip nesisekė išnarplioti graikiškos gynybos. Per tą laiką Georgios Printezis pelnė 6 iš 8 „Olympiacos“ taškų (8:0). Varžovų pražangas provokavęs Darjušas Lavrinovičius galiausiai pasižymėjo po Marko Popovičiaus perdavimo, o šis po to sumetė baudas – 4:8. Šeimininkai vėl buvo padidinę persvarą (12:5), bet žalgiriečiai įjungė aukštesnę persvarą. Kšištofas Lavrinovičius įmetė vieną baudą ir po grumtynių įrideno kamuolį į krepšį, dvitaškį iš vidutinio nuotolio pridėjo ir Mario Delašas. Ibrahimui Jaaberui dukart privertus varžovus suklysti, Tremmellas Dardenas ir Rimantas Kaukėnas sėkmingai užbaigė „Žalgirio“ atakas bei persvėrė rezultatą – 14:13. Visgi, pirmojo kėlinio pabaigoje kelios žalgiriečių klaidos leido Pirėjo ekipai būti priekyje 17:14.

Startinio penketo krepšininkams poilsio suteikę Jeffas Foote‘as ir Mindaugas Kuzminskas nebuvo statistai aikštėje – jie kartu pelnė 6 taškus iš po krepšio (20:21). Į G.Printezio tolimą šūvį R.Kaukėnas ir I.Jaaberas atsakė dvitaškiais (24:24). Vassilis Spanoulis ir devintąjį tašką pelnęs Kyle‘as Hinesas išlaikė „Olympiacos“ priekyje 28:24, bet rezultatą lygino baudas sumetęs Oliveris Lafayette‘as ir jo perdavimą išpildęs D.Lavrinovičius (28:28). V.Spanoulis ir O.Lafayette‘as apsikeitė tritaškiais, iš vidutinio nuotolio įmetė ir I.Jaaberas (33:33), tačiau paskutinė kėlinio minutė žalgiriečiams vėl nebuvo sėkminga –„Olympiacos“ surinko 6 taškus iš eilės ir pirmavo 39:33.
Per pirmąją trečiojo ketvirčio pusę kauniečiai neapsigynė tik nuo vienos šeimininkų atakos. Tuo tarpu puolime pasižymėjo T.Dardenas, I.Jaaberas iškišo perdavimą D.Lavrinovičiui, pirmuosius savo taškus pelnė Paulius Jankūnas ir tritaškį įmetė M.Popovičius (42:42). Eurolygos čempionų negelbėjo nė minutės pertraukėlė, nes po jos T.Dardenas prasiveržė po krepšiu, I.Jaaberas pataikė mindamas tritaškio liniją, o spurtą 14:1 M.Popovičius užbaigė tritaškiu – 49:43. Netrukus Popas įsmeigė dar vieną tritaškę bombą, T.Dardenas įspūdingai įdėjo į krepšį ir „Žalgiris“ pirmavo 54:45. Baigiantis atakos laikui M.Popovičius pataikė ir metimą kabliu, P.Jankūnas pridėjo baudą, o po O.Lafayette‘o perdavimu trečiąjį kėlinį dėjimu baigė J.Foote‘as – 59:49.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui žalgiriečiai tęsė puikų pasirodymą. Taškus pelnė R.Kaukėnas, dvitaškį su pražanga pridėjo J.Foote‘as, O.Lafayette‘as surinko 5 taškus iš eilės ir galiausiai R.Kaukėnas, perėmęs kamuolį, padidino „Žalgirio“ pranašumą iki 22 taškų – 71:49. Po to 3 minutes kauniečiai nepelnė taškų, į savo krepšį praleido 7, bet sausrą nutraukė D.Lavrinovičiaus tritaškis – 74:56. Netrukus tolimą metimą pataikė ir I.Jaaberas, o solidų skirtumą įtvirtino M.Popovičius – 79:61.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA