Kauno architektai – geriausio Konferencijų, kongresų ir koncertų rūmų projekto autoriai | Kas vyksta Kaune

Kauno architektai – geriausio Konferencijų, kongresų ir koncertų rūmų projekto autoriai

Kaunas.lt nuotr.

Atplėšus vokus su Kongresų, konferencijų ir koncertų (KKK) rūmų statybos vietos parinkimo konkurso dalyvių vardais, paaiškėjo, kad pirmąją vietą užėmusį projektą parengė Kaune veikiančio architektų biuro „Vilius ir partneriai“ komanda. Architektai Vilius Adomavičius, Lina Gronskytė, Mantas Gipas ir Povilas Kiškionis konkursui pateikė projektą „Kitas Krantas“. Šio projekto autoriai KKK rūmus siūlo statyti ant kairiojo Nemuno kranto, greta Vytauto Didžiojo tilto.

„Netoli Senamiesčio esanti teritorija yra pačioje kairiojo Nemuno kranto pradžioje. Čia atsiradusio objekto apžvelgiamumas būtų geras iš įvairių taškų ir vizualinių ašių. Be to, vieta pakankamai nutolusi nuo Senamiesčio, todėl objektas gali būti ryškiu simboliniu akcentu ir nauju miesto tapatybės ženklu. Rūmai šioje vietoje būtų tikra dovana tolesniai šios teritorijos raidai, net jei jos vystymasis prasidėtų vėliau“, – geriausia pripažintą vietą rūmams analizavo konkurso vertinimo komisijos pirmininkė Jūratė Merkevičienė.

Diskutuota ir apie Kauno sporto halės, kuri buvo tarp konkurso organizatorių pasiūlytų vietų, perspektyvą. Vienas iš konkursą laimėjusios architektų biuro „Vilius ir partneriai“ komandos narių V. Adomavičius neslėpė domėjęsis sporto halės pritaikymo KKK rūmams galimybėmis, tačiau susidūrė ne tik su paveldosaugininkų šiam statiniui keliamais reikalavimais, bet ir su sportininkų nenoru keisti pastato paskirtį.

KKK rūmai – tai kompleksas su 700 ir 1,5 tūkst. vietų salėmis, mažesnėmis salėmis, ekspozicijų erdvėmis, biurais, maitinimo įstaigomis ir kitomis patalpomis. Preliminariai skaičiuojama, kad šie rūmai galėtų kainuoti apie 70-80 mln. Litų. Jie būtų statomi už Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas.

Šį projektą planuojama pradėti per kelerius metus – Kauno miesto prioritetas šiuo metu yra Laisvės alėjos rekonstrukcija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA