Kauno „Žalgiris” svečiuose įveikė Vitorijos „Caja Laboral” komandą ir iškovojo antrąją pergalę Eurolygoje | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” svečiuose įveikė Vitorijos „Caja Laboral” komandą ir iškovojo antrąją pergalę Eurolygoje

BC Kauno "Žalgiris" nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir toliau be kluptelėjimų žengia pergalių keliu. Eurolygos antrojo turo dvikovoje žalgiriečiai išvykoje rungtyniavo solidžiai ir nugalėjo Vitorijos „Caja Laboral“ komandą 77:71 (23:25, 17:10, 17:16, 20:20), skelbia zalgiris.lt.

Per pirmąsias keturias minutes visi šeši „Caja Laboral“ metimai pasiekė tikslą. Andresas Nočionis pelnė 4 taškus, o Bradas Olesonas iš skirtingų kampų įšovė po tritaškį. Per tą laiką „Žalgirio“ gretose pasižymėjo tik Rimantas Kaukėnas, Paulius Jankūnas ir Oliveris Lafayette‘as – 6:14. Po audringos Joano Plazos minutės pertraukėlės žalgiriečiai po truputį ėmė mažinti skirtumą: Tremmellas Dardenas įmetė iš 4 metrų, Darjušas Lavrinovičius realizavo baudas, vos pasirodęs aikštėje Marko Popovičius smeigė tritaškį, o O.Lafayette‘as pridėjo metimą iš vidutinio nuotolio (15:17). Thomasas Heurtelis pataikė itin tolimą tritaškį, bet kauniečių entuziazmo tai nenumalšino. D.Lavrinovičius atsakė tuo pačiu, po to pridėjo dvitaškį iš vidutinio nuotolio bei atliko perdavimą per visą aikštę M.Popovičiui (23:20), kuris užbaigė „Žalgirio“ spurtą 13:3. Pirmajam kėliniui besibaigiant B.Olesonas įmetė savo trečiąjį tritaškį ir šeimininkai vėl pirmavo 25:23.

Prasidėjus antrajam kėliniui jau žalgiriečiai persvėrė rezultatą, kai R.Kaukėnas įskraidino tritaškį ir išpildė Mario Delašo perdavimą (28:25). Drąsiai žaidęs Adas Juškevičius įrideno dvitaškį su pražanga. Tiesa, baudą jis prametė, tačiau jo pavyzdžiu nesekė M.Popovičius, nuo baudų metimo linijos pataikęs visus 4 kartus – 34:29. Po to per pustrečios minutės tik T.Heurtelis ir T.Dardenas apsikeitė dvitaškiais. Po minutės pertraukėlės T.Dardenas dar kartą įveikė A.Nočionio gynybą, o M.Popovičius vėl tapo pirmuoju krepšininku, surinkusiu dviženklį taškų skaičių – 40:35.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Žalgirio“ aukštaūgiai D.Lavrinovičius ir P.Jankūnas įšovė po tritaškį (46:39). A.Nočionis keturiomis taikliomis baudomis neutralizavo jų naudą, bet po poros minučių tylos T.Dardenas taip pat įmetė tritaškį, o R.Kaukėnas aštriu reidu perrėžė varžovų gynybą – 51:41. Po minutės pertraukėlės T.Dardenas ir R.Kaukėnas pratęsė savo puikų pasirodymą ir padidino persvarą iki 55:41. „Caja Laboral“ krepšininkai nepuolė į paniką ir išnaudojo žalgiriečių viršytą komandinių pražangų limitą taikliai mesdami baudas. Mindaugas Kuzminskas pelnė savo pirmuosius taškus šio sezono Eurolygoje, tačiau šeimininkai pridėjo dar ir porą prasiveržimų, sumažinusių „Žalgirio“ pranašumą iki 57:51.

Ketvirtojo kėlinio pirmąją minutę R.Kaukėnas dviem metimais vėl padidino svečių iki 10 taškų (61:51). Tuomet T.Heurtelis įmetė tolimą metimą, o B.Olesono šūvis iš toli su pražanga pasiekė tikslą net kamuoliui atšokus nuo lanko ir „Caja Laboral“ žaibiškai priartėjo 58:61. Po to sekusios atakos didvyriu tapo O.Lafayette‘as – jis dukart atkovojo kamuolį puolime ir galiausiai Po D.Lavrinovičiaus perdavimo smeigė tritaškį (64:58). Įsižaidęs Maciejus Lampe dukart siuntė kamuolį į krepšį – 62:64. D.Lavrinovičius ir toliau puikiai dalino perdavimus – jo adresatu dukart iš eilės tapo T.Dardenas (68:62). Po minutės pertraukėlės dar vieną tritaškį įmetė O.Lafayette‘as (71:62), o T.Dardenas pataikė savo septintąjį dvitaškį iš septynių bandymų – 73:64. „Caja Laboral“ pakilo į lemiamą spurtą ir sugebėjo priartėti iki 71:73. Likus žaisti mažiau nei minutę R.Kaukėnas prametė tritaškį, bet M.Popovičius atkovojo kamuolį, o P.Jankūnas pataikė labai svarbų tolimą dvitaškį. Apsigynus O.Lafayette‘as sumetė baudas bei dar po vienos sėkmingo epizodo gynyboje švystelėjo tritaškį paskutinę rungtynių sekundę, kuris buvo taiklus, bet nebuvo įskaitytas – 77:71.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA