Sukčiai pinigus išvilioja jau ir „Facebooke” | Kas vyksta Kaune

Sukčiai pinigus išvilioja jau ir „Facebooke”

Policijos departamento prie LR Vyriausybės nuotr.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Akmenės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo „Facebook” socialiniame tinklapyje.

Šiuo tinklapiu pastaruoju metu naudojasi nemaža dalis Lietuvos gyventojų. Vartotojai mato tik savo pažįstamų žmonių skelbiamą informaciją, todėl mano, jog gali drąsiai ja pasitikėti. Deja, kartais galima ir suklysti. Vienas iš sukčių apgavystės būdų – prisidengus „Facebook” draugų vardu, siunčiamos žinutės su prašymu paskolinti tam tikrą sumą pinigų.

Užfiksuotas atvejis, kuomet moteris gavo žinutę į socialinį tinklapį „Facebook”, kad jos draugei reikalinga finansinė pagalba. Žinutėje buvo prašoma paskolinti atitinkamą sumą pinigų, kuriuos reikia pervesti į kito asmens banko sąskaitą. Moteris sutiko paskolinti draugei pinigus ir pervedė juos į nurodytą sąskaitą. Tik vėliau susisiekusi su drauge, suprato, kad buvo apgauta.

Pagrindinis apsisaugojimo nuo „Facebook” sukčių atakų būdas – nepasitikėti niekuo. Policija pataria atsargiai vertinti įvairias siūlomas paslaugas, prašymus. O ypatingai atsargiai reikėtų vertinti gautas žinutes, reikalaujančias pateikti slaptažodžius ar asmeninius duomenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA