Skaitytojo nuomonė: kodėl verta referendume balsuoti už atominės elektrinės statybas? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojo nuomonė: kodėl verta referendume balsuoti už atominės elektrinės statybas?

Interneto archyvo nuotr.

Įrodymas

Tai būtų pirmas kartas bei puikus įrodymas sau ir kitiems, kad mes galime. Kad visgi sugebėtume pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje, nuveikti kažką tokio, be korupcijos skandalų, be nuplautų lėšų, be išaugusių kainų ir kitų nemalonių dalykų. Mes turime tikėti, kad pagaliau pavyks, pagaliau bus pirmas visiškai skaidrus grandiozinis projektas, kad pagaliau bent kažką sugebėsime! O ir šiaip, nepabandęs – nesužinosi.

Darbo vietos

Statydami VAE, keliems mėnesiams galėsime įdarbinti didžiąją dalį savo bedarbių statybininkų, projekto eigoje ten darbo ras apie porą tūkstančių kiek kvalifikuotesnių specialistų, na o pastačius, lietuvių ten liks dirbti net apie 200! Visaginas atsigaus, taps klestinčiu energetikų rojumi, kur energetikai iš viso pasaulio plauks pažiūrėti į mūsų sėkmę, pasisemti žinių, kelti ekonomiką ir be jokios abejonės – paragauti sušių, kurių greitu metu atsiras visose Visagino viešojo maitinimo įstaigose.

Alternatyvų nebuvimas

Tiesiog mes neturime iš ko rinktis. Visi žino, kad pas mus saulė ne visada šviečia, vėjas ne visada pučia, na o tas biokuras išvis yra verslininkų sugalvotas būdas, kaip mus dar labiau nustekenti. Ir netikėkite, kai sako, kad gali sumažinti šildymo kainas, tą biokurą naudoja tik keletas gerokai labiau išsivysčiusių šalių, o daugiau niekas. Išvis, atsinaujinančių išteklių energetika yra tik žaliųjų sąmokslas, sugalvotas tam, kad mes kuo mažiau vartotume, ir kuo prasčiau gyventume. Pažiūrėkite į Vokietijos pavyzdį – atsisakė atominės energetikos ir kaip jiems dabar sekasi? Vos per žiemą negyvai nesušalo. Joks vėjo malūnų parkas, jokia biokuro jėgainė niekada neprilygs skylančio atomo galiai! O ir kitos šalys, tos kurias visi vadina „geriau išsivysčiusiomis“, tos liberalizmo “sodomos-gomoros”, jos mums tikrai ne pavyzdys, atsisako branduolinės energetikos tik dėl to, kad pernelyg užsileido žaliuosius ant savo galvų.

Ekologija

Kiekvienas, dar nuo devintos klasės fizikos pamokų žino, kad atominėse elektrinėse gaminama elektra yra pati ekologiškiausia. Žalieji tvirtina, kad tai netiesa, nes, kalbant apie visą branduolinio kuro ciklą, su urano rūdos gavyba, sodrinimu, branduolinių atliekų saugojimu, anglies dvideginio ir pavojingų atliekų susidaro tikrai nemažai. Bet juk ne pas mus tą rūdą kas, ne pas mus ją sodrins! Na, o kalbant apie atliekas ir jų tvarkymą, tai mums tikrai padės Europos Sąjunga, kaip ir su Ignalinos atominės elektrinės palikimu. Jie puikiai žino, kad tos atliekos — ne vien mūsų, o ir jų problema.

Saugumo klausimas

Atominės jėgainės yra visiškai saugios, visi tai žino. Be to, mūsų Visagino atominę elektrinę statys ne bet kas, o Japonijos specialistai, kurie, kaip niekas kitas, yra kruopštūs bei atsakingi darbuotojai, ir šiaip visi žino, kad japoniški daiktai pasižymi išskirtine kokybe bei ilgaamžiškumu. Ir mums labai pasisekė, kad dalis mums parduodamo reaktoriaus jau yra pagaminta, mes turėtume būti dėkingi už Fukušimos katastrofą, nes japonams atsisakius branduolinės energetikos – mums įrangos tiekėjas pasiūlė neblogą nuolaidą. Be to, radiacija praktiškai visai nekenksminga. Nežinojote? Tuomet jums verta paskaityti naujausią A. Čekuolio knygą, kur viskas labai teisingai ir aiškiai surašyta. Radiacija netgi padeda. Ar žinojote, kad švitinimu gydo vėžį? Visos tos kalbos apie katastrofas yra gryni paistalai, žmonės seniausiai galėjo grįžti į Černobylio bei Fukušimos zonas, galėjo net nesievakuoti. Viskas tik per neišprusimą ir žmonių tamsumą.

Ir dar…

Jei jums kyla abejonių, tai vertėtų pasitikrinti, ar tik nebūsite komunistas arba dar blogiau – rusų šnipas. Normaliam piliečiui šiuo klausimu abejonių kilti negali, nes mūsų šiuolaikinė vietinė politika, kiek supanašėjo su religinėmis temomis – čia abejoti reiškia labai rimtą nuodėmę. Doras pilietis neabejoja. Doras pilietis nekelia sunkių, nepatogių klausimų. Doras pilietis pats išsirinko valdžią, todėl turėtų jai paklusti. Kaip jau minėjau, juk valdžios vienintelis siekis yra absoliuti ir išbaigta mūsų visų gerovė. Amen.

Vytautas Šimanskas

Kviečiame ir kitus bendruomenės narius dalintis savo pastebėjimais apie gyvenimą Kaune. Tekstus siųskite kaunas@kasvyksta.lt arba talpinkite portalo dalyje „Paskelbti naujieną„.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA