Miesto Rotušėje pagerbti Kauno jaunimo lyderiai | Kas vyksta Kaune

Miesto Rotušėje pagerbti Kauno jaunimo lyderiai

Kaunas.lt nuotr.

Kauno rotušėje iškilmingai pagerbtos aktyviausios ir kūrybingiausios miesto jaunimo organizacijos bei iniciatyvūs jaunimo atstovai. Šventinio renginio „Jaunimo apdovanojimai 2012″ metu paskelbti nugalėtojai penkiose nominacijose.

Visus metus aktyviai veikusius Kauno studentus ir moksleivius pasveikino bei apdovanojimus įteikė mero pavaduotoja Orinta Leiputė ir Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Gintarė Skaistė.

Už indėlį kuriant Kauną, kaip akademinį miestą, nominacija „Jaunimo lyderis” įteikta Justinui Staugaičiui, jau antrus metus vadovaujančiam Kauno technologijos universiteto (KTU) Studentų atstovybei ir atstovaujančiam studentams KTU Senate, Lietuvos studentų sąjungos darbo grupėse.

Geriausiu „Jaunimo renginiu” pripažinta akcija „Sielų upė”. Tai ilgametė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės iniciatyva, skatinanti kauniečius per Vėlines prisiminti lietuviškas tradicijas.

Lietuvos studentų laikraštis „SAVAS” paskelbtas šių metų „Jaunimo partneriu”. Jau trečius metus laikraščio redakcija aktyviai bendradarbiauja su Kauno jaunimo nevyriausybinėmis organizacijomis, padeda skelbti ir viešinti renginius bei veiklas. Jame pateikiamos akademinio gyvenimo naujienos, analizuojamos studentams aktualios problemos. Per šešiolika leidybos metų „SAVAS” tapo itin skaitomu studentų laikraščiu. Redakcijos nariai tvirtina, kad laikraščio misija – atsakingai informuoti skaitytojus bei suteikti jauniems žmonėms praktinės patirties ateičiai.

Šiai nominacijai dar buvo siūlytas Naktinis klubas „Combo”, Jaunimo reikalų koordinatorė Margarita Navickaitė, renginio „Kauno naktys” globėjas Jurgis Šefleris, Kauno kultūros centras „Tautos namai” bei „Unusual Projects”.

Nominaciją „Jaunimo organizacija” šiemet atsiėmė Lietuvos moksleivių sąjungos Kauno miesto mokinių savivaldų informavimo centras, puikiai žinomas moksleivių savivaldoms ir į jį gali kreiptis dėl moksleiviams iškilusių problemų.

Nominacija „Jaunimo indėlis Kauno miestui” buvo skirta visiems miesto studentams už tai, kad jų dėka Kaunas toks gyvas ir pulsuojantis. Apdovanojimą atsiėmė Vytauto Didžiojo ir Kauno technologijos universitetų studentų atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA