Valstybinė mokesčių inspekcija savo patalpose leido įrengti gyventojus apiplėšinėjančius mokomatus? | Kas vyksta Kaune

Valstybinė mokesčių inspekcija savo patalpose leido įrengti gyventojus apiplėšinėjančius mokomatus?

VMI nuotr.

Daugelis kauniečių žino Europos prospekte įsikūrusius Kauno mokesčių administratorius, kurie teikia paslaugas išduodant verslo liudijimus, indvidualios veiklos pažymėjimus ir kitus dokumentus. Ne paslaptis, kad už kiekvieną pažymą reikia susimokėti atitinkamą įmoką. Tai galima padaryti arba banke, arba pačioje mokesčių inspekcijoje įrengtuose naujos kartos mokomatuose, leidžiančiuose atlikti įvairius mokėjimus. Apie juos šiame įraše.

Gyventojai turi galimybę keliauti į netoliese esantį „Swedbank“ skyrių, atstovėti eilėje, atlikti įmoką ir su mokėjimą patvirtinančiu dokumentu grįžti į mokesčių inspekciją gauti užsakytos pažymos.

Jei Valstybinės mokesčių inspekcijos klientas nenori stovėti eilėje banke, jis gali pasinaudoti šalia esančiais mokėjimo aparatais, tačiau norime įspėti, jog jei mokama grynaisiais pinigais, aparatas neduoda grąžos, o tik atspausdina čekutį, jog permokėjote, ir galite per 14 dienų kreiptis į Vilniuje įsikūrusią įmonę UAB „Mokėjimo terminalų sistemos“. Nurodyta, jog permoką privalote atsiimti per 14 kalendorinių dienų.

Gyventojams, norintiems išvengti eilių banke ir nepermokėti mokėjimus administruojančiai bendrovei, patariame einant į mokesčių inspekciją išsikeisti stambesnius banknotus į smulkesnius, taip pat pasiimti ir metalinių litų, nes kitaip ne tik sumokėsite 4 Lt komisinį mokestį už operaciją, bet ir turėsite sumokėti daugiau nei nurodyta.

Taip pat pažymime, jog jei jums reikia atlikti kelis mokėjimus, įrengti mokomatai priima tik po vieną įmoką, t.y. jei abi įmokos keliauja į mokesčių inspekciją, UAB „Mokėjimo terminalų sistemos“ jūs turite sumokėti dar 8 litus (po 4 Lt už kiekvieną operaciją).

Manome, kad mokesčių inspekcija Kaune su „Foxbox“ aparatų administratoriais elgiasi nesąžiningai, gyventojai už mokamas įmokas priversti permokėti, o prie visko ir negauti jam priklausančios grąžos. Valstybinė mokesčių inspekcija skatina panašių paslaugų diegimą, tačiau neužtikrina, kad vartotojai jų patalpose įrengtuose mokomatuose gautų tinkamą ir sąžiningą paslaugą.

Pirmadienio rytą susisiekus su mokomatus administruojančios įmonės atstovais, jie patikino, kad kauniečiai, norintys susigrąžinti permoką turi atvykti į Vilniaus būstinę arba rašyti prašymą ir siųsti jį kartu su permokos čekiais. Teigiama, kad pinigai bus sugrąžinti į nurodytą sąskaitą.

Gegužę pristačius šią naują paslaugą, buvo skelbiama:

“VMI, siekdama dar labiau supaprastinti atsiskaitymo su valstybės biudžetu procedūrą, viešojo konkurso būdu išnuomojo patalpas UAB „Mokėjimų terminalų sistemos“, kuri įrengė mokesčių inspekcijos padaliniuose pinigų priėmimo automatus. Dabar Kauno, Panevėžio ir Šiaulių VMI padaliniuose mokesčius grynaisiais pinigais galima susimokėti vietoje, „Foxbox“ terminaluose.

„Dažniausiai mokamas žemės mokestis, mokestis už verslo liudijimus ir pan. Šie terminalai taupo mokesčius mokančių asmenų laiką, pagerina ir pagreitina jų aptarnavimą – mokėtojams nereikia eiti į banką ir stovėti eilėse“, – teigė terminalus įrengusios UAB „Mokėjimo terminalų sistemos“ direktorius.”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA