Kauniečiai jau gali sportuoti Santakoje, ten įrengti treniruokliai | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai jau gali sportuoti Santakoje, ten įrengti treniruokliai

Kaunas.lt nuotr.

Nuo šiol kauniečiai nemokamai pasimankštinti gali ir Santakos parke. Netoli Kauno pilies, prie pat vaikų žaidimų aikštelės įrengti nauji lauko treniruokliai, papildyti lygiagretėmis ir skersiniais.

Vienu metu pratimus lauko treniruokliu gali atlikti po 2-3 žmones. Ant kiekvieno įrenginio priklijuotas lipdukas parodo, kaip juo naudotis ir teisingai atlikti judesius.

„Santakos parke iš viso įrengta 12 treniruoklių komplektas, kuris miestiečių pageidavimu buvo papildyti lygiagretėmis ir skersiniais. Šalia yra vaikų žaidimo aikštelė, dėl to vaikams atskirų treniruoklių neįrenginėjome”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Centro seniūnijos vadovas Vytautas Pauliukas.

Šią savaitę treniruoklių komplektai buvo sumontuoti ir Nemuno saloje. Čia mankštintis gali ne tik suaugusieji, bet ir vaikai – šioje vietoje įrengtas vienas specialiai jiems skirtas lauko treniruoklis. Dar vienas įrenginys pritaikytas judėjimo negalią turintiems kauniečiams.

Treniruoklius įrengusios įmonės „Sveikata tau” vadovas Arūnas Baranauskas patvirtino, kad Kaunas – pirmasis šalies miestas, taip aktyviai įgyvendinantis užsibrėžtą tikslą per dvejus metus visose seniūnijose sumontuoti bent po vieną lauko treniruoklių komplektą.

Šiuo metu miesto parkuose, miško aikštelėse ir kitose viešose vietose įrengta daugiau nei 230 treniruoklių. Neliko nė vienos seniūnijos, kurioje nebūtų bent vieno lauko treniruoklių komplekto. Iki šių metų pabaigos dar 3 treniruoklių komplektus planuojama įrengti Kauno marių 1-ajame paplūdimyje, Kleboniškio miško bei Lampėdžių miško aikštelėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA