Nemuno salos treniruokliai – nemokamas sporto klubas gryname ore | Kas vyksta Kaune

Nemuno salos treniruokliai – nemokamas sporto klubas gryname ore

Kaunas.lt nuotr.

Sportuoti mėgstančių kauniečių dažnai lankomoje Nemuno saloje sumontuoti nauji lauko treniruokliai. Jais pasimankštinti galės ne tik suaugusieji. Vienas treniruoklis skirtas vaikams, kitas pritaikytas judėjimo negalią turintiems neįgaliesiems. Dar vieną treniruoklių komplektą planuojama įrengti Santakos parke.

Naujuosius treniruoklius išbandęs miesto meras Andrius Kupčinskas prisiminė, kaip prieš trejus metus šią idėją parsivežė iš Turkijos, skelbia Kaunas.lt.

„Nedelsdami 2009 metais surengėme viešuosius pirkimus ir pradėjome įrenginėti lauko treniruoklius kauniečių pamėgtose laisvalaikio vietose. Darbai įsibėgėjo taip sparčiai, kad vienu metu buvo juokaujama, jog Kaune yra daugiau treniruoklių nei žaidimo aikštelių“, – prisiminė miesto meras A. Kupčinskas, nepraleidęs progos ir pats pasimankštinti.

„Kai buvo montuojami treniruokliai, saloje sportuojantys žalgiriečiai vis paklausdavo, kada galės juos išbandyti. Ir kiti sportiškai laiką leidžiantys miestiečiai domėjosi įrenginiais. Akivaizdu, kad pasirinkome tinkamą vietą.“, – pasakojo Centro seniūnas Vytautas Pauliukas.

Dar vienas lauko treniruoklių komplektas bus sumontuotas Santakos parke greta vaikų žaidimo aikštelės.

Treniruoklius įrengusios įmonės „Sveikata tau“ vadovas Arūnas Baranauskas patvirtino, kad Kaunas – pirmasis šalies miestas, taip aktyviai įgyvendinantis užsibrėžtą tikslą per dvejus metus visose seniūnijose sumontuoti bent po vieną lauko treniruoklių komplektą.

„Kauniečiai iš tiesų pamėgo treniruoklius. Per dvejus metus buvo tik vienas vandalizmo atvejis. Dainavos parke kažkas sulaužė vieną treniruoklį. Daugiau tokių incidentų nebuvo“, – tvirtino įmonės direktorius.

Kauniečiams pageidaujant, įprastas treniruoklių komplektas buvo papildytas kitais sporto įrenginiais – lygiagretėmis, skersiniais, treniruokliais vaikams ir neįgaliesiems.

Šiuo metu miesto parkuose, miško aikštelėse ir kitose viešose vietose įrengta 230 treniruoklių. Neliko nė vienos seniūnijos, kurios gyventojai negalėtų aktyviai leisti laisvalaikio.

Papildomai šiais metais dar bus sumontuoti treniruokliai Kauno marių I paplūdimyje, Kleboniškio miško ir Lampėdžių miško aikštelėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA