Kauno savivaldybė: policijai perduotų riedžių nuoma – pasiteisinęs sprendimas | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė: policijai perduotų riedžių nuoma – pasiteisinęs sprendimas

Kaunas.lt nuotr.

Pirmomis gegužės dienomis į miesto centrą išriedėjo keturi patrulių valdomi riedžiai, kuriuos išnuomojo ir policijai perdavė Kauno miesto savivaldybė. Antradienį vykusio miesto tarybos kolegijos posėdžio metu jos nariai domėjosi, ar ši transporto priemonė yra efektyvi ir naudinga.

Laisvės al., Vilniaus g., Rotušės aikštėje, Santakos parke ir kitose centrinės miesto dalies vietose policininkai patruliuos iki lapkričio 1 d. Taip didžiausiais pėsčiųjų srautais pasižyminčiose miesto centro vietose ir renginių metu viešąją tvarką policininkai prižiūri jau šešerius metus, skelbia Kaunas.lt.

„Ir Kauno, ir kitų didžiųjų miestų policininkai tvirtina, kad ši dviratė transporto priemonė yra labai patogi, manevringa ir pakankamai greita, kad įvykio metu pareigūnas, nekeldamas grėsmės praeiviams, galėtų operatyviai sulaikyti pažeidėją. Pastebėjome ypač palankų miestiečių požiūrį į masinių renginių metu riedžiais patruliuojančius policininkus”, – Kolegijos nariams pasakojo savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos vedėjas Rimas Sidera.

Didžiausias riedžių greitis siekia 20 km/val. Akumuliatoriumi varoma transporto priemonė vienu įkrovimu gali nuvažiuoti maždaug 38 km atstumą ir yra lengvai valdoma. Šiemet už keturių riedžių nuomą 6 mėnesiams Savivaldybė skyrė beveik 12 tūkst. Lt. Kolegija pritarė siūlymui ir kitų metų biudžete numatyti lėšų šių transporto priemonių nuomai bei surengti viešąjį nuomos paslaugos pirkimo konkursą.

„Policijos patruliams perduoti riedžiai yra Kauno miesto savivaldybės parama policijai. Ateityje reikėtų suderinti konkrečius patruliavimo maršrutus, kad viešoji tvarka būtų prižiūrima lankomiausiose miesto vietose”, – teigė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA