Daugiakalbystės pamokos metu Vienybės aikštėje bus siekiama naujo Lietuvos rekordo | Kas vyksta Kaune

Daugiakalbystės pamokos metu Vienybės aikštėje bus siekiama naujo Lietuvos rekordo

VDU nuotr.

Kaip ir kasmet, rugsėjo 26 d. VDU Užsienio kalbų institutas (UKI) švęs Europos kalbų dieną. Šiemet šia proga organizuojama vieša daugiakalbystės pamoka, į kurią kviečiami ne tik studentai, moksleiviai, bet ir visi besidomintys kalbomis, jų mokymu bei mokymųsi. Pamokos tema – LAISVĖ; tad šis žodis bus tariamas daugiau nei trisdešimčia kalbų, o laisvės samprata – gyvai aptarta per įvairių kultūrų prizmę.

Šventės metu bus siekiama naujo Lietuvos rekordo – ši daugiakalbystės pamoka bus didžiausia Lietuvoje pagal mokomų kalbų bei jų mokytojų, kuriems tai pirmoji arba gimtoji kalba, skaičių, ir, žinoma, gausiausia dalyvių skaičiumi! Rekordą registruos agentūra „Factum“.

Pasak UKI direktorės prof. Nemiros Mačianskienės, pagarba kultūrų ir kalbų įvairovei bei visiems užtikrinama galimybė mokytis kalbų – esminiai Europos Tarybos ir Europos Sąjungos principai, nuosekliai įgyvendinami Vytauto Didžiojo universitete, kuriame kalbų pasirinkimo galimybė jau išaugo iki 30 kalbų. „Kalbos mokėjimas – tai laisvė; laisvė bendrauti ir pažinti. Tai galia, vienijanti pasaulį, griaunanti sienas, tiesianti tiltus ir jungianti žmones“, – tęsė profesorė N. Mačianskienė.

Europos kalbų diena – daugiakalbystės šventė – minima nuo 2001 m. rugsėjo 26-sios, kai Europos Taryba Strasbūre paskelbė šią dieną kalbų ir kultūrų įvairovės diena, siekdama priminti, kad įvairovėje – mūsų stiprybė ir skatindama 800 milijonų europiečių iš visų 47 Europos Tarybos šalių-narių mokytis kalbų.

Europos kalbų dienos paskirtis trejopa: plėtoti visuomenės sąmoningumą Europos daugiakalbystės klausimais, atkreipti visuomenės dėmesį į kalbų mokymosi ir mokėjimo svarbą; puoselėti kultūrų ir kalbų įvairovę, skatinti pagarbą visoms kalboms; skatinti kalbų mokymąsi visą gyvenimą, pradedant mokyklose, universitetuose ir vėliau, juos baigus.

Programa:
13:00-13:30 – Sveikinimai
13:30-14:15 – Daugiakalbystės pamoka „Laisvė“
14:15-15:00 – Moksleivių koncertas ir VDU studentų prisistatymai

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA