Baigiami tvarkyti miesto laiptai | Kas vyksta Kaune

Baigiami tvarkyti miesto laiptai

Kaunas.lt nuotr.

Šią savaitę planuojama baigti paskutiniuosius laiptų remonto darbus. Pradėję prieš kiek daugiau nei mėnesį, darbininkai bus sutvarkę iš viso 6 miesto laiptus, skelbia Kauno savivaldybė.

Darbus pradėję tarp V. Putvinskio g. ir Aušros g. įrengtų laiptų remontu, darbininkai vėliau betonavo, tvirtino ir dėjo naujas pakopas Dzūkų ir Žemaičių gatves jungiantiems laiptams, suremontavo tarp Tunelio g. ir Džiugo g., Tunelio g. ir Perkūno al., Eivenių g. ir Jonavos g. esančius laiptus. Įvykdytas ir pažadas iki naujųjų mokslo metų pradžios suremontuoti studentų dažnai naudojamus laiptus tarp Studentų g. ir Saulės g.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus specialistų, teliko padengti porankius korozijai atsparia medžiaga ir nudažyti. Artimiausiu metu ketinama su darbus atliekančiais rangovais dar kartą apžiūrėti ir įvertinti atliktus darbus, ištaisyti likusius trūkumus.

Šešerių laiptų remontui šiais metais buvo skirta 50 tūkst. Lt. Specialistai apgailestauja, kad dėl ilgapirščių veiklos teko atlikti ir neplanuotų darbų, vietoj išardytų sumontuoti naujus porankius Studentų g. ir Saulės g., Eivenių ir Jonavos g. laiptams.

Baigiant laiptų remontą, buvo atlikta jų apšvietimo apžiūra, sugedusi įranga ir neveikiantys šviestuvai pakeisti naujais. Studentų g. ir Saulės g. jungiančius laiptus tamsiuoju paros metu apšviečia 5 iš 9 šviestuvų, tačiau per artimiausias dvi savaites bus sumontuoti ir įjungti neveikiantys šviestuvai.

„Laiptų apšvietimas kas vakarą įjungiamas tuo pačiu metu, kaip ir visame mieste. Šiuo metu miesto apšvietimas automatiškai įjungiamas 20.03 val., o išjungiamas 6.35 val.”, – teigė Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.

Pasak skyriaus vedėjo, šis laikas šiek tiek kinta atsižvelgiant į oro sąlygas. Esant giedram orui, apšvietimas įjungiamas 10 min. vėliau ir tiek pat anksčiau, jei lyja – miestas apšviečiamas 21-25 min. anksčiau ir tiek pat vėliau. Jei dangų dengia ištisiniai debesys, miesto gatvės apšviečiamos 16-20 min. anksčiau, esant pragiedruliams – 10-15 min. anksčiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA