Nuo tarybinių laikų be šeimininko likusias žaidimų aikšteles savivaldybė sieks perimti į savo rankas | Kas vyksta Kaune

Nuo tarybinių laikų be šeimininko likusias žaidimų aikšteles savivaldybė sieks perimti į savo rankas

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė siekia savo nuosavybėn perimti prie daugiabučių namų esančias sporto bei žaidimų aikšteles. Taip bus užtikrinta, kad aikštelės ir ateityje bus skirtos tik visuomeniniams tikslams.

Kauno miesto savivaldybė pradėjo procedūras, kuriomis siekia savivaldybės nuosavybėn perimti ir įregistruoti Nekilnojamojo turto registre šalia daugiabučių namų esančias sporto bei žaidimų aikšteles. Seniūnijos kartu su Kūno kultūros ir sporto skyriumi yra pateikusios informaciją apie 132 tokias aikšteles. 85-iose iš jų jau yra atlikti kadastriniai matavimai ir parengtos kadastro duomenų bylos.

„Dar nuo tarybinių laikų visos žaidimų ir sporto aikštelės buvo neįregistruotos, likusios be šeimininko. Kauno miesto savivaldybė pradėjo procesus dėl šių teritorijų perėmimo, jog pagaliau nebeliktų spragų ir šių teritorijų negalėtų niekas užvaldyti”, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Aikšteles perėmus savivaldybės nuosavybėn, kitų metu miesto biudžete bus galima numatyti lėšų ir šių teritorijų tvarkymui.

„Dainavos seniūnijoje esančios 5 aikštelės jau yra įregistruotos Nekilnojamo turto registre, kitoms aikštelėms vykdomos bešeimininkio turto tvarkymo procedūros. Aikštelėms tapus Kauno miesto savivaldybės turtu, seniūnijos ar padalinys, kurio priežiūrai bus priskirtos minėtos aikštelės, turėtų ieškoti galimybių, kaip jas tinkamai prižiūrėti”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Turto tvarkymo poskyrio vedėja Rima Zdanavičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA