Rūkyti bus draudžiama Prezidentūros, karo muziejaus, muzikinio teatro sodeliuose ir prie savivaldybės | Kas vyksta Kaune

Rūkyti bus draudžiama Prezidentūros, karo muziejaus, muzikinio teatro sodeliuose ir prie savivaldybės

SXC nuotr.

Prieš porą metų Kauno miesto tarybos sprendimu buvo uždrausta rūkyti dviejose reprezentacinėse Kauno miesto vietose – Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Prezidentūros sodeliuose. Rugsėjo 13 d. posėdžiavusi miesto taryba nusprendė išplėsti sąrašą teritorijų, kur nuo kitų metų sausio 1-os dienos nebebus galima rūkyti.

Nerūkymo teritorijomis taps miesto sodas prie Kauno muzikinio teatro ir Savivaldybės pastato prieigos iš Laisvės alėjos pusės. Minėtos teritorijos bus paženklintos specialiais informaciniais ženklais. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus draudžiama tai daryti, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki penkiasdešimties litų. Bausti pažeidėjus galės policijos pareigūnai ir savivaldybės sanitarijos inspekcija.

„Draudimas rūkyti – yra prevencinė priemonė siekiant apsaugoti nuo priverstinio pasyvaus rūkymo, priemonė paskatinti mesti rūkyti. Visas pasaulis siekia mažinti rūkymą, todėl ir Kaunas turi eiti šiuo keliu”, – teigė vicemeras S. Buškevičius.

Svarstant klausimą, diskusijos salėje buvo itin karštos: politikai vienas kitą žemino, „siuntė pas gydytoją”, kiti sakė, kad taip yra nukreipiamas visuomenės dėmesys nuo tikrai aktualių miesto klausimų. Itin prieštaringai sutiktas pasiūlymas uždrausti rūkyti kai kuriose miesto kapinėse ir jo kontrolė.

Sprendimo vykdymą bus pavesta užtikrinti Kauno policijai ir sanitarijos tarnybai, turėtų prisidėti ir viešosios tvarkos tarnyba.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus draudžiama tai daryti, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo dvidešimties iki penkiasdešimties litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA