Kauno meras siūlo nuo 22 iki 8 valandos prekiauti alkoholiu tik pilstant į tarą | Kas vyksta Kaune

Kauno meras siūlo nuo 22 iki 8 valandos prekiauti alkoholiu tik pilstant į tarą

SXC nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkę Ireną Degutienę, siūlydamas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas. Siūloma papildyti įstatymą nuostata, kuri tiksliau reglamentuotų alkoholinių gėrimų pardavimą po 22 val.

Savivaldybė nuolat gauna pranešimus apie prekybos alkoholiu taisyklių pažeidimus miesto viešojo maitinimo vietose, tačiau atitinkamų sankcijų pažeidėjai sulaukia ne visada. Kaip sakė Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis, „dėl netobulos Alkoholio kontrolės įstatymo formuluotės prekybą alkoholiu kontroliuojančios institucijos susiduria su problemomis fiksuojant pažeidimus“.

Įstatyme nurodyta, kad maitinimo įstaigos, turinčios licencijas mažmeninei prekybai alkoholiniais gėrimais, nuo 22 valandos iki 8 valandos, gali parduoti pilstomus alkoholinius gėrimus ar alkoholinius gėrimus, parduodamus atidarytoje pakuotėje ir tik vartoti vietoje. Tokia įstatymo formuluotė sudaro galimybes piktnaudžiauti, parduodant tiesiog atsuktą alkoholinio gėrimo butelį, pirkėjui jį išsinešant iš prekybos vietos.

„Siūlau įstatyme nurodyti, kad alkoholinis gėrimas turi būti išpilstytas į pardavėjo tarą. Tokiu atveju išsinešti gėrimą iš maitinimo įstaigos bus keblu, o pardavėjas bus įpareigotas ne tik atsukti butelį“,- pasiūlymo esmę išdėstė Kauno meras.

Ketvirtadienį, rugsėjo 13 d., Kauno miesto savivaldybės taryba svarstys klausimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo dviems alkoholiu prekiaujančioms įmonėms Taikos prospekte ir Gertrūdos gatvėje. Sprendimo projektas parengtas gavus iš Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento raštus, kuriuose informuojama apie užfiksuotus prekybos alkoholiu pažeidimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA