„G&G Sindikato“ ir Aleknos ritmai Fluxus Ministerijoje (fotoreportažas) | Kas vyksta Kaune

„G&G Sindikato“ ir Aleknos ritmai Fluxus Ministerijoje (fotoreportažas)

Šeštadienį į atsinaujinusios Fluxus Ministerijos pirmajame aukšte įsikūrusį klubą „Jazzara“ plūdo hip-hop‘o muzikos mylėtojai – nuo 10 valandos vakaro ten juos džiugino ne tik daugiamečiai scenos veteranai „G&G Sindikatas“, bet ir naujai iškepta interneto sensacija – Kauno freestyler‘is Alekna.

Pirmasis ant scenos pasirodė DJ Mamania, kuris prie pulto sugrojo keletą jau pažįstamų ritmų, apšildė publiką ir atidavė tiesiai į reperio Aleknos (tikrasis vardas Andrius Aleknavičius) rankas. Šis, čiupęs mikrofoną, iškart ėmė užvedinėti publiką, bendrauti ir laidyti juokelius. Pasirodymas nebuvo ilgas, mat Alekna skundėsi skaudančia gerkle, tačiau tiek jau pažįstamus jo gabalus kaip „Man patinka“, tiek naujus freestyle‘o kūrinius tą vakarą publika vis tiek išgirdo.

Galiausiai, ilgai laukta, pasirodė neabejotina koncerto vinis – grupė „G&G Sindikatas“ (tiesa, be vieno nario – Pusho) ir padovanojo klausytojams tiek senų, keturioliktus metus skaičiuojančių dainų, tiek ir naujausių, publikos jau spėtų pamilti kūrinių. Sindikato pasirodymo pradžioje skambėjo dar pirmąjį grupės albumą „Tavo sielos vagiz“ menantis gabalas „3 a. m.“, tačiau kuo toliau, tuo stogas lingavo smarkiau – renginį vainikavo tokie į kraują įaugę kūriniai kaip „FM Hitas“, „Bestija“.

Viso renginio metu juntama patriotinė nuotaika su kiekvienu pasirodymu vis augo – Alekna repavo apie Kauną, skandavo „Žalia Balta“, o Svaras taip pat džiugino salėje šėlstančius kauniečius vietoj „Vokiečių gatvėj“ dainuodamas „Laisvės alėjoj“. Šis keturias valandas trukęs renginys neprailgo – kas linguodami prie scenos, o kas pūpsodami ant sėdmaišių – visi hip-hop‘p fanai mėgavosi geru ritmu ir prasmingu repu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA