Kauno „Žalgiris” pergalingu žaidimu pradėjo Stepo Butauto taurės turnyrą sporto halėje | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” pergalingu žaidimu pradėjo Stepo Butauto taurės turnyrą sporto halėje

BC Žalgiris Facebook puslapio / Vaidoto Grigo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda pergale pradėjo Stepo Butauto taurės turnyrą. Penktadienį Kauno sporto halėje žaistose rungtynėse žalgiriečiai įveikė Južno „Chimik“ komandą iš Ukrainos 81:67 (32:19, 22:24, 13:8, 14:16), skelbia zalgiris.lt.

Mačą „Žalgiris“ pradėjo tokiu startiniu penketu: Mantas Kalnietis, Rimantas Kaukėnas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Klimavičius ir Kšištofas Lavrinovičius. Pirmosios dvi kauniečių atakos buvo sėkmingos: iš toli įmetė M.Kuzminskas, iš arčiau – R.Kaukėnas (5:0). Puikiai apsigynus ir atlikus perdavimą per visą aikštę M.Kuzminskui, šis ataką baigė dėjimu. Po K.Lavrinovičiaus baudos metimo ir tritaškio „Žalgiris“ pirmavo 11:5. Teisėjams užfiksavus R.Kaukėno nesportinę pražangą „Chimik“ priartėjo iki minimumo (10:11), bet netrukus pasipylė „Žalgirio“ taiklių tolimų metimų serija. K.Lavrinovičius pataikė savo antrąjį tritaškį, du šūvius iš toli pridėjo Oliveris Lafayette‘as, vieną – R.Kaukėnas (23:12). Netrukus Paulius Jankūnas pasižymėjo iš po krepšio, o iš brolio estafetę puikiai perėmė Darjušas Lavrinovičius, surinkęs 7 taškus iš eilės – 32:19.

Antrąjį kėlinį daug aktyviau pradėjo ukrainiečiai. Po Tremmello Dardeno 5 taškų iš eilės ir K.Lavrinovičiaus prasiveržimo „Žalgiris“ buvo priekyje 39:29, bet svečiai iš eilės sugebėjo surinkti 9 taškus be atsako (38:39). Varžovams gan anksti surinkus 5 komandines pražangas R.Kaukėnas ir M.Kalnietis baudų metimais nutraukė taškų badą. Pastarąjį pakeitęs O.Lafayette‘as sužaidė puikią atkarpą: jis atliko perdavimus tiek T.Dardeno „alley-oop‘ui“, tiek R.Kaukėno dvitaškiui su pražanga. Kiek vėliau Rimas įmetė tritaškį iš kampo, o po dar vieno O.Lafayette‘o perdavimo T.Dardenas dvitaškiu iš vidutinio nuotolio užbaigė antrąjį kėlinį – 54:43.

Trečiajame kėlinyje žalgiriečiai kiek lėčiau rinko taškus, bet užtat puikiai gynėsi. Per septynias minutes ukrainiečiai nepelnė nė taško, o „Žalgirio“ gretose rezultatyviai žaidė skirtingi žaidėjai. Iš pradžių pasižymėjo P.Jankūnas ir puikų O.Lafayette‘o perdavimą uždaręs Marko Popovičius, vėliau su pražanga įdėjo M.Kuzminskas, Popas įmetė iš vidutinio nuotolio bei atliko gražų perdavimą T.Dardenui – 66:43. „Chimik“ komanda galiausiai surinko 8 taškus, tačiau „Žalgirio“ persvara išliko solidi – 67:51.

Paskutiniajame ketvirtyje jau žalgiriečiams sunkiai sekėsi rinkti taškus. Per 7 minutes po 2 taškus surinko tik T.Dardenas ir R.Kaukėnas. Tuo pasinaudodami svečiai priartėjo 61:71. Negana to, buvęs žalgirietis Willie Deane‘as porą kartą grubiai sustabdė R.Kaukėną ir M.Popovičių, taip papiktindamas Kauno sporto halėje susirinkusius žiūrovus. M.Popovičius sumetė baudas bei vėliau atliko perdavimą M.Kuzminsko tritaškiui, o šis savo ruožtu dėjimui išvedė D.Lavrinovičių. Paskutinės „Žalgirio“ atakos metu M.Kuzminskas įmetė dar vieną tritaškį ir kauniečiai šventė pergalė rezultatu 81:67.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA