Laisvės alėjoje – rudens gėrybių mugė | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje – rudens gėrybių mugė

ukioklubas.lt nuotr.

Šį savaitgalį Kaune šurmuliuos ne tik tradicinis viduramžių festivalis „Hanza Dienos„, bet ir respublikinė rudens gėrybių ir amatų mugė „Derliaus šventė 2012″. Į Laisvės alėją savo gėrybes suveš ūkininkai, sodininkai, daržininkai ir amatų meistrai bei tautos menininkai.

Mugėje bus ne tik daug rudens gėrybių, muzikos ir dainų. Šventėje gausiai dalyvaus akademinis jaunimas. Penkios įvairių universitetų komandos Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelyje kurs ypatingus kilimus, kompozicijas ir puokštes. Jie parodys išradingumą, kūrybiškumą – pindami įvairius pynimus iš gėlių, daržovių ir javų varpų.

Sodelyje įsikurs ir kulinarinio paveldo atstovai. Jie pasakos apie savo gaminamą produkciją ir vaišins šventės dalyvius. Paragavus, sužinojus, kuo vertinga kulinarinio paveldo produkcija, drąsiai bus galima įsigyti tikrai ekologiškų, skanių pagal senolių receptus pagamintų gaminių.

„Ši šventė – tarsi atsisveikinimas su vasara. Derlius jau beveik nuimtas, teliko tik vėlyvesnio laikotarpio darbai, o žiedų gamtoje dar daug, todėl pats geriausias laikas pasigrožėti tuo, ką dovanoja gamta ir gali sukurti išradingo, kūrybingo žmogaus rankos. Derliaus šventėje parodysime, ką nuveikėme per metus, ką užauginome, kuo džiaugiamės ir džiuginame visus Lietuvos gyventojus”, – sakė Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų direktorius Vaidotas Pocius.

Šventė prasidės rugsėjo 7 dieną, penktadienį. Nuo Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios 11 valandą eisena drauge su „Ąžuolyno” pučiamųjų orkestru ir žaviomis šokėjomis žygiuos Laisvės alėja iki Kauno valstybinio muzikinio teatro. Čia įrengtoje scenoje koncertuos Vytauto Didžiojo universiteto tautinių šokių ansamblis „Žilvitis”, tautinių instrumentų ansamblis „Tūto”, grupė „Rondo”, Deividas ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA