Kitais metais Kauno dviratininkai turės du naujus dviračių takus | Kas vyksta Kaune

Kitais metais Kauno dviratininkai turės du naujus dviračių takus

Justinos Krulytes nuotr.

Kauno miestą šiuo metu raizgo maždaug 50 km ilgio dviračių takų tinklas. Jį sudaro 9 dviratininkų pamėgti takai, vedantys pagrindinėmis miesto gatvėmis, parkais, upių pakrantėmis. Nors šiais metais daugiausia dėmesio ir lėšų buvo skirta dviračių takų remontui bei priežiūrai, dar šiemet bus pabaigti rengti visi reikalingi dokumentai dviejų dviračių takų įrengimui kitais metais, skelbia Kauno savivaldybė.

Beveik 600 metrų ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas po P. Vileišio tiltu (buvęs Vilijampolės) dviratininkus džiugins jau ateinančią vasarą. Naujas takas sujungs Nemuno krantinės, Jonavos g. ir Raudondvario pl. dviračių ir pėsčiųjų takus.

Prie trijų metrų pločio dviračių ir pėsčiųjų tako bus įrengtas apšvietimas. 29 keturių metrų aukščio šviestuvai bus tokie patys kaip ir Kauno pilies prieigose. Be to, bus supiltas pylimas, kuris padės pėstiesiems bei dviratininkams stačiu šlaitu užkilti ant tilto.

Dar vieną dviračių taką planuojama įrengti Neries kr. – Jotvingių g. Miesto savivaldybės administracija yra pasirašiusi sutartį ir su UAB „Kauno komprojektas” dėl šio dviračių tako techninio projekto parengimo.

„Techninio projekto parengimas juda link pabaigos, netrukus skelbsime konkursą tako įrengimo darbams pirkti. Kada prasidės realūs darbai, labai priklausys nuo oro sąlygų, tačiau šis takas jau ateinančiais metais tikrai džiugins dviratininkus”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Dviračių takų tvarkymo darbai

Pavasarį pradėti dviračių takų valymo bei remonto darbai jau yra baigti. Takų valymo darbai buvo vykdomi Panemunės, Kleboniškio miško ir prie Kleboniškio gatvės įrengtuose takuose. Žemės nušluotos ir žolės nugramdytos Šančių dviračių take, taip pat – Lampėdžiuose ir prie Pažaislio vienuolyno esančiuose takuose.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA