„Girstučio” sporto baseine bus sumontuota moderniausia įranga | Kas vyksta Kaune

„Girstučio” sporto baseine bus sumontuota moderniausia įranga

Kaunas.lt nuotr.

Trečiadienį Vyriausybėje vykusiame pasitarime dalyvavęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas į Kauną parvežė puikių naujienų – Vyriausybė ketina skirti papildomų lėšų, už kurias šiuo metu rekonstruojamų „Girstučio” kultūros ir sporto rūmų 50 m ilgio baseine būtų sumontuota pati moderniausia elektroninė laiko matavimo sistema ir kita būtina įranga.

Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis trečiadienį trijų didžiausių šalies miestų vadovus pakvietė į pasitarimą dėl situacijos su tarptautinius standartus atitinkančiais sporto baseinais. Tiek iš Vyriausybės atstovų, tiek iš pasitarime dalyvavusių Kūno kultūros ir sporto departamento bei Lietuvos plaukimo federacijos vadovų lūpų daugiausiai komplimentų nuskambėjo Kaunui.

„Pagrindiniai ir patys svarbiausi „Girstučio” kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcijos darbai jau yra baigti. Artimiausiu metu bus atliekami hidroizoliaciniai bandymai. Su bendrove „Kauno vandenys” jau tariamasi dėl bandymams reikalingo vandens kiekio. Po to iš Vokietijos atvežtomis plytelėmis bus klojama pagrindinio baseino vonia. Šiuo metu statybininkai baigia apšiltinti pastatą ir netrukus pradės teritorijos tvarkymo darbus: asfaltuos stovėjimo aikštelę, pasodins veją, įrengs teritorijos apšvietimą, trinkelėmis išklos takus”, – pasitarimo dalyviams apie „Girstučio” rekonstrukcijos darbus pasakojo A. Kupčinskas.

„Sportinis plaukimo baseinas buvo projektuojamas kaip atitinkantis visus reikalavimus rengti visų lygių sporto varžybas. Tačiau nuo techninio projekto parengimo 2006 m. iki šių dienų labai patobulėjo ir pasikeitė plaukimo baseinų įrangos technologiniai sprendimai. Techniniame projekte numatyti elektroninės laiko matavimo sistemos dalies ir įrangos techniniai parametrai jau neatitinka šiuolaikinių reikalavimų”, – pabrėžė pasitarime dalyvavęs Kauno miesto mero patarėjas Zenonas Abramavičius.

D. Matulionis patikino, jog Vyriausybė, siekdama, kad Lietuvoje kuo greičiau būtų atidarytas visus tarptautinius reikalavimus atitinkantis baseinas, ieškos papildomo finansavimo naujai, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančiai sportinio baseino elektroninei laiko matavimo sistemai ir kitai būtinai įrangai.

Lietuvos plaukimo federacija buvo įpareigota Kauno miesto savivaldybei pateikti detalią informaciją apie dabartinius technologinius sprendimus, būtinus moderniam ir visus tarptautinius reikalavimus atitinkančiam plaukimo baseinui. Gavus šią informaciją, bus aišku, kokio finansavimo bus prašoma iš Vyriausybės.

„Tuo pačiu planuojame baseine įrengti papildomą įrangą, kuri leis jame rengti ne tik plaukimo, bet ir vandensvydžio varžybas. Be to, „Girstučio” kultūros ir sporto rūmuose galės treniruotis šiuolaikinės penkiakovės atstovai”, – tvirtino Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Šiuolaikinės penkiakovės atstovai „Girstutyje” galės tobulinti ne tik plaukimo įgūdžius – cokolinėje komplekso dalyje ketinama įrengti 200 kv. m ploto patalpą, pritaikytą fechtavimo ir šaudymo treniruotėms. Tuo tarpu jojimo treniruotės galės būti rengiamos Marvelėje esančiame žirgyne.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA