Stipriai padauginęs vilkiko vairuotojas policininkams 4000 Lt kyšį siūlė pervesti į bankų sąskaitas | Kas vyksta Kaune

Stipriai padauginęs vilkiko vairuotojas policininkams 4000 Lt kyšį siūlė pervesti į bankų sąskaitas

Policijos nuotr.

Ketvirtadienį, apie 14.00 val. Kauno policijos pareigūnai sulaukė atsakingo ir neabejingo piliečio skambučio. Susirūpinęs žmogus išsakė abejones, kad keliu Kaunas-Marijampolė-Suvalkai važiuoja vilkikas RENAULT MAGNUM, kurį vairuoja galimai neblaivus vairuotojas, skelbia Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Netrukus policijos pareigūnai informaciją patikrino ir nurodytą vilkiką sustabdė. Gerai nusiteikęs vilkiko vairuotojas V. V., gimęs 1980 m., pareigūnams paaiškino, kad kartu su tėvu važiuoja į Didžiąją Britaniją. Kad kelionė neprailgtų abu vyriškiai važiuodami užkandžiavo ir gėrė alkoholį.

Policijos pareigūnai vilkiko vairuotojui nustatė 3, 09 promilės girtumą, t.y. sunkų girtumo laipsnį. Siekdamas išvengti atsakomybės už padarytą administracinį teisės pažeidimą, vairuotojas pareigūnams pasiūlė „susitarti ir neforminti“. Neblaivus vairuotojas paprašė policijos pareigūnų nurodyti savo bankų sąskaitas ir pažadėjo į jas pervesti 4 000 litų. Perspėtas, kad už kyšio siūlymą ar davimą bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, vairuotojas neatlyžo. Tarnybiniame automobilyje padėjo 50 litų, tarstelėjęs: „čia ant kavos“, dar kartą pakartojo savo pasiūlymą.

Policijos pareigūnams perspėjus dėl neteisėtos veikos, vairuotojas pasiūlė patiems policijos pareigūnams nurodyti pageidaujamą sumą ir tuo pačiu patikslino, kad gali pervesti „6 000 litų ir daugiau“.

Deja, sūnaus ir tėvo kelionė šį kartą pasibaigė Lietuvoje. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į Kauno apskrities policijos areštinę. Vilkikas nutransportuotas į saugomą aikštelę, komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Kauno apskrities policija primena: siūlydami ar duodami kyšį pareigūnui, būsite patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal požymius nusikaltimo, numatyto LR BK 227 str. „Papirkimas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA