Didžioji dalis Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos darbų bus atlikta šiais metais | Kas vyksta Kaune

Didžioji dalis Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos darbų bus atlikta šiais metais

Kaunas.lt nuotr.

Prieš metus pradėta A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija sparčiai juda link pabaigos. Šiuo metu baigiami tiesti paskutiniai lietaus ir nuotekų kanalizacijos tinklai, plytelėmis klojami šaligatviai, netrukus prasidės ir Skuodo g. rekonstrukcijos darbai, praneša Kauno savivaldybė.

„Skuodo gatvės rekonstrukciją bei antrąjį išvažiavimą iš prekybos centro „Norfa“ savo lėšomis yra įsipareigojusi atlikti UAB „Rivona“. Šiuo metu yra baigiamas rengti techninis projektas. Skuodo g. atkarpa ties „Kautros“ teritorija bus praplatinta iki 3 eismo juostų. Bendrovė taip pat įsipareigojo apmokėti visas papildomas išlaidas, susijusias su A. Juozapavičiaus pr., kurios bus patirtos rekonstruojant Skuodo g.“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

A. Juozapavičiaus pr. įsikūrę nemažai gamybinių, prekybinių ir smulkaus verslo įmonių. Neabejojama, jog atnaujinus prospektą šis taps patrauklesnis verslui bei pritrauks didesnį vartotojų skaičių.

„Kol vyksta prospekto rekonstrukcija, ypač kenčia smulkusis verslas. Tačiau tikimės, jog po visų darbų, verslininkai galės atsigriebti už visą šį laiką. Nors iš pradžių buvo svarstoma iš prospekto iškelti šiuo metu ten esančius senus kioskus, nusprendėme to nedaryti. Palaikome smulkiuosius verslininkus, dėl to šie kioskai nebus nukelti, tiesiog truputėlį toliau atitraukti nuo gatvės“, – teigė Kauno miesto vicemerė Orinta Leiputė.

Šiuo metu yra toliau tęsiami šaligatvių bei asfaltbetonio klojimo darbai, bortelių įrengimo darbai. Švedų g., Olandų g. ir ties Panemunės tiltu baigiami tiesti lietaus ir buities nuotekų kanalizacijos tinklai, jie jungiami į bendrą trasą. Taip pat jau pradėti apšvietimo ir troleibusų tinklo atramų įrengimo darbai.

A. Juozapavičiaus pr. esančios viešojo transporto stotelės bus išklotos specialiomis plytelėmis, kurios padės geriau orientuotis neregiams. Specialus plytelių reljefas įspės apie tai, jog keleiviui reikia būti atsargiam, nes šalia yra važiuojamoji kelio dalis.

A. Juozapavičiaus pr. rekonstrukcijos metu 2,6 kilometro ilgio prospekto atkarpa nuo Karaliaus Mindaugo prospekto iki Panemunės tilto bus praplatinta iki 14 metrų. Taip pat bus atnaujinta šaligatvių danga, viešojo transporto stotelės, šviesoforų, apšvietimo ir lietaus nuotekų sistema. Didžiąją rekonstrukcijos darbų dalį planuojama padaryti dar šiais metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA