Policijai pasidavė vienas iš Šilainių daugiabučio gaisro įtariamųjų | Kas vyksta Kaune

Policijai pasidavė vienas iš Šilainių daugiabučio gaisro įtariamųjų

Archyvo nuotr.

Tragiško Šilainių gaisro byloje – netikėtas posūkis. Savaitgalį Kauno policijai pasidavė vienas iš dviejų įtariamųjų, kurių buvo ieškoma ir Interpolo kanalais, skelbia lz.lt.

22 metų Andrius Lukoševičius, kurio paieška buvo paskelbta balandžio pradžioje, naktį į sekmadienį pats atėjo į Kauno Centro policijos komisariatą. LŽ duomenimis, jis buvo blaivus ir teigė iki šiol slapstęsis Londone. Neva ten išvyko jau kitą dieną po šalį sukrėtusio kovo 25-osios nakties gaisro Baltų prospekto devyniaaukštyje, kai vienas jaunuolis žuvo, o keliems jo draugams teko gelbėtis iš šio pragaro šuoliais iš septinto aukšto.

Tą patį sekmadienį Kauno miesto apylinkės teismas, anksčiau leidęs suimti A.Lukoševičių už akių, patikslino, kad jį leidžia laikyti už grotų septynias paras, kol bus atlikti visi būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai. Suimtojo parodymų per apklausą policijoje teisėsaugininkai nekomentuoja – ikiteisminio tyrimo sumetimais. Tačiau tam tikras išvadas galima daryti iš to, kad vis dėl to nuspręsta kreiptis į teismą dėl jo suėmimo. Oficialiai teigiama, kad taip pasielgta dėl neišnykusių suėmimo pagrindų, t. y. šis kaunietis įtariamas labai sunkiu nusikaltimu, jis vėl gali pasislėpti bei daryti naujus nusikaltimus.

Belieka priminti, kad šiuo metu už grotų tebėra ir kiti du įtariamieji – tos pačios dienos, kai įvyko tragedija, vakarą sulaikytas 17-metis P.S. ir 22 metų D.P., atsidūręs policijos areštinėje po poros dienų. Kartu su jais tomis dienomis sulaikytas 19-metis L.B. po 10 dienų buvo paleistas. Gal tai tik sutapimas, bet toks sprendimas priimtas tą pačią dieną, kai buvo paskelbta A.Lukoševičiaus paieška.

Kodėl nesikreipti į teismą dėl L.B. suėmimo pratęsimo, nekomentuojama. Nors įtarti dėl ko – taip pat nesunku. Tragedijos aplinkybes narpliojantys teisėsaugininkai yra prasitarę, kad įtariamieji duoda skirtingus parodymus, dėl to norėtųsi perduoti šią bylą teismui tada, kai bus sulaikyti bei apklausti visi penki įtariamieji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA