Automobilių stovėjimo aikštelės nesiruošia tobulinti tvarkos (všį atsakymai į miestiečių pasiūlymus) | Kas vyksta Kaune

Automobilių stovėjimo aikštelės nesiruošia tobulinti tvarkos (všį atsakymai į miestiečių pasiūlymus)

Kas vyksta Kaune narių nuotr.

9) Parkavimo zonų spalvos nesuderintos su kitų miestų zonomis – Kaune įvedus naujas zonas (geltonąją ir pakeitus mėlynąją) visiškai išsiskyrė zonų žymėjimo logika pagal kitus miestus. T.y. viename mieste esanti zonos spalva turi visai kitokią reikšmę nei kitame mieste. Naujos zonų spalvos ir keičiama buvusi tvarka neatsižvelgiant į tai, kaip patogiau vartotojams ir paslaugos naudotojams, o žiūrima, tik kaip įstaigai pakeisti mažiau ženklų ar patirti mažiau išlaidų, tačiau tai prasilenkia su vieningos ir aiškios logikos kūrimu. Gyvename ne tik Kaune, važinėjame ir parkuojamės ir kituose Lietuvos miestuose.

9. Kaip minėta, savivaldybių tarybų nustatyta vietinės rinkliavos tvarka skirtingose savivaldybėse gali skirtis. VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės” neturi kompetencijos nustatyti mokamas zonas, jų ribas, spalvas ir kt. Tai yra Kauno miesto savivaldybės tarybos prerogatyva. Prašome reikšti pageidavimus savivaldybės tarybai įstatymų nustatyta tvarka.

 

Darytina išvada, kad Jūsų teiginiai daugeliu atveju yra niekuo nepagrįsti, deklaratyvūs, problemos išgalvotos, siūlymai socialiai žalingi, prieštaraujantys vietinės rinkliavos mokėjimo tikslams („Nuostatų” 2 p.), ignoruojantys viešąjį interesą, ginantys tik privatų.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad Jūsų tendencinga kritika VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės” atžvilgiu yra neatitinkanti realios situacijos. Faktą patvirtina, gauti senamiesčio gyventojų prašymai ir pateikti siūlymai seimo nariams (pateikiamas pavyzdys – priedas Nr. 1) bei Klinikų prieigų gyventojų prašymai įvesti vietine rinkliava apmokestintas zonas tam, kad būtų įvesta tvarka, sureguliuotas eismas – automobiliai paprastai statomi nesilaikant KET, pažeidžiant gyventojų interesus, užtveriant pravažiavimus, kliudant eismui, užstatant privačius kiemus ir t.t. Toliau gaunami oficialūs senamiesčio gyventojų prašymai ir teikiami siūlymai miesto tarybai prailginti apmokestintą laiką bei padėkos rodo, kad gyventojai yra patenkinti įvesta tvarka. Tai liudija pasitikėjimą mūsų įstaiga, jos kompetenciją, vykdant priskirtas funkcijas. Pabrėžtina, kad prižiūrimose teritorijose akivaizdžiai pagerėjo kriminogeninė situacija – sumažėjo automobilių vagysčių atvejų, plėšimų iš automobilių ir pan., nors užtikrinti tokio pobūdžio tvarką ir nėra pagrindinė VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės” funkcija. Tačiau atsižvelgiant į situacijas, kai mūsų įstaigos darbuotojai užkirto kelią nusikaltimų įvykdymui ir patys sulaikė įtariamuosius, yra betarpiškai bendradarbiaujama su policija, įstaigos darbuotojai turi konkrečius telefono numerius, kuriais kreipiasi pastebėję nusikalstamo pobūdžio veikas, o policijos pareigūnai nedelsdami reguoja.

Nėra adekvatų kritikuoti įstaigos veiklą, neatsižvelgiant į jai priskirtas funkcijas, vietinės rinkliavos tikslus (reguliuoti transporto priemonių srautus, pagerinti eismo sąlygas, gyvenimo ir darbo kokybę, socialines ir ekonomines sąlygas, ekologinę būklę miesto teritorijose, kuriose yra intensyvus automobilių eismas) ir įstaigos veiklos pagrindinius tikslus, kurie yra:

1. Sumažinti transporto intensyvumą miesto centrinėje dalyje ir senamiestyje.
2. Mažinti transporto poveikį aplinkai.
3. Išplėsti žmonių naudojimąsi Kaune kursuojančiais autobusais ir troleibusais.
4. Prisidėti prie nusikaltimų prevencijos miesto centrinėje dalyje ir senamiestyje bei kitose apmokestintose vietine rinkliava teritorijose, ypač prie transporto priemonių saugumo ir vairuotojų elgsenos, susijusios su automobilių parkavimo tvarkos priežiūra.
5. Sudaryti vienodas sąlygas parkuoti automobilius miesto centrinėje dalyje ir senamiestyje visiems vairuotojams bei šioje teritorijoje gyvenantiems ir dirbantiems žmonėms.

Pagrįsta kritika, dalykiški pasiūlymai, kurie yra pateikiami atsižvelgus į nurodytus tikslus, yra laukiami, į juos reguojama, daromos išvados, atsižvelgiama įstaigos veikloje.

1 2 3 4 5
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA