Automobilių stovėjimo aikštelės nesiruošia tobulinti tvarkos (všį atsakymai į miestiečių pasiūlymus) | Kas vyksta Kaune

Automobilių stovėjimo aikštelės nesiruošia tobulinti tvarkos (všį atsakymai į miestiečių pasiūlymus)

Kas vyksta Kaune narių nuotr.

6) Elementari pagarba klientui – Pranešimą apie pažeidimą gavęs žmogus kartais sureaguoja, kad tai būtų gyvenimo galas. Taip nėra, tačiau liūdna matyti verkiančias moteris, kurias nubaudžia žaliukai ir verčia nusipirkti prevencinę priemonę, kurios žmogui niekada daugiau neprireiks, nes jis vengs važiuoti į Kauną su automobiliu žinodamas, jog čia klesti savivaldybės prižiūrimas paprastų žmonių reketas.

6. Neaiškiai suformuluotas punktas. Dėl „klientų” ir pagarbos jau minėta 3 p. Dėl „vertimo” pirkti prevencinę priemonę žr. 8 p.

 

7) Mokamose zonose prie Kauno Klinikinės ligoninės padaryti nemokamą parkavimą tiems žmonėms, kurie būna užsirašę pas gydytoją bei turi taloną – Mokamose zonose prie Kauno Klinikinės ligoninės padaryti nemokamą parkavimą tiems žmonėms, kurie būna užsirašę pas gydytoją. Ta prasme, kad turint taloną pas gydytoją būtų duodamas ir kitas talonas – šitam parkavimui. Jame galėtų būti laikas kada žmogus užsirašęs pas gydytoją ir preliminari jo buvimo Klinikose trukmė arba kažkas panašaus… Galima įvairių variantų prigalvoti. Bet čia viena aišku – žmonės į Klinikas važiuoja ne dėl to, kad jie to NORI! O dėl to, kad jiems ten REIKIA! Reikia atskirti kur parkavimas kokiam centre ar senamiestyje ale prabangos parkavimas ar parkavimas dėl to, kad arčiau mašina pasistatyti… Skirtumas tas, kad čia sveikus žmones apmokestina. O Klinikose – ligonius.

7. Pagal erdvės ir laiko principą teisės aktai galioja visiems, visur ir visada, nebent pačiuose teisės aktuose būtų nustatyta kitaip. VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės” nenustato mokamų teritorijų, jų ribų, negali nepaisyti savivaldybės tarybos sprendimo, kuriuo buvo nutarta apmokestinti Jūsų minimą teritoriją. Su pasiūlymu prašome kreiptis į Kauno miesto savivaldybės tarybą įstatymų nustatyta tvarka. Siūlytina atsižvelgti į tai, kad apmokestinus gatves ir teritorijas vietine rinkliava už naudojimąsi vietomis automobiliais statyti, tiek eismo sąlygos, tiek tose teritorijose gyvenančių ir dirbančių asmenų gyvenimo kokybė ženkliai pagerėja.

 

 

8) Prevencinis susitaikymas – legalizuotas reketas – Žmogus, padaręs kelių eismo pažeidimą (mokamo stovėjimo ženklo nepaisymas) įsigijęs savivaldybės platinamą prevencinę priemonę už 30 ar 60 Lt išsiperka duomenų apie pažeidimą perdavimą policijai. Taip savivaldybės viešoji įstaiga nuslepia kelių eismo dalyvio padarytą pažeidimą. Įdomiausia tai, kad jis susitaikyti gali kelis kartus per per savaitę, o gal ir parą. Taip savivaldybės prižiūrima viešoji įstaiga nuslepia Kauno vairuotojų daromus pažeidimus, o pareigūnai neturi visos informacijos apie vairuotojo padarytus pažeidimus.

8. Informuojame apie prevencinių priemonių taikymo tvarką. Asmuo, gavęs pranešimą apie kelių eismo taisyklių pažeidimą, turi du variantus:

1) Per 10 darbo dienų nuo pranešimo gavimo, kreipiantis į VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės” Kontrolės skyrių, galima pasinaudoti prevencine priemone – įsigyti 60 Lt vertės elektroninę mokėjimo kortelę arba automobilio stovėjimo bilietų už tą pačią sumą. Tokiu atveju administracinio teisės pažeidimo bylos teisena nėra vykdoma. Neįgaliesiems, pensininkams, nėščioms moterims ar esant kitiems, išskirtiniams, atvejams prevencinė priemonė gali būti sumažinta iki 30 Lt. Prevencinių priemonių taikymą reglamentuoja Administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – ATPK) 6 str., „Nuostatų” 43 str. bei 2011-04-04 VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės” direktoriaus įsakymas Nr. 11A-25 (toliau – „Įsakymas”). Dėl prevencinių priemonių taikymo kiekvienu atveju sprendžiama atskirai („Įsakymo” 8 p.). Kad būtų galima taikyti prevencines priemones, privalo būti ATPK 31 str. numatytos atsakomybę už pažeidimą lengvinančios aplinkybės: kaltininkas pripažįsta padaręs pažeidimą, nuoširdžiai gailisi ir atlygina padarytą žalą (vietos, kur padarytas pažeidimas 1 vai. automobilio stovėjimo kaina). Galutinį sprendimą dėl prevencinių priemonių taikymo priima Kontrolės ir analizės skyriaus vadovas (ar jo pavedimu kitas darbuotojas), vadovaudamasis įstatymais ir teisine sąmone, įvertinęs įrodymus pagal savo vidinį įsitikinimą (ATPK 257 str.).

2) Kitu atveju asmeniui pagal automobilio registracijos vietą bus atsiųstas protokolas dėl padaryto administracinio teisės pažeidimo. Šis pažeidimas užtraukia baudą nuo 80 iki 140 Lt (ATPK 1245 str.).

Pažymėtina, asmenys nėra verčiami, kaip teigiama Jūsų rašte, pasinaudoti prevencine priemone. Jiems yra suteikiama informacija apie tokią galimybę – ji yra kontrolės skyriaus patalpose akivaizdžiai matomoje vietoje iškabinta, taip pat apie tai informuoja atsakingas darbuotojas. Asmenys, gavę pranešimus, savanoriškai gali apsispręsti ir pasirinkti jiems tinkamesnį variantą.

 

1 2 3 4 5
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA