Tarptautinis Kauno kino festivalis Amfiteatre pristato filmą „Policininkas” | Kas vyksta Kaune

Tarptautinis Kauno kino festivalis Amfiteatre pristato filmą „Policininkas”

Daugirdo amfiteatro nuotr.

Pačioje Kauno širdyje esančiame „Daugirdo“ amfiteatre kiekvieną vasaros trečiadienį kino mylėtojus kviečia nemokama išskirtinio kino programa, kuriai atsirasti padėjo ir Tarptautinis Kauno kino festivalis. Miesto gyventojams ir jo svečiams rugpjūčio 15 d. „Krantinės kine“ festivalis padovanos neeilinio filmo seansą.

Izraelio kino meistro Nadavo Lapido juosta „Policininkas“ (Hashoter, 2011 m.) – tai Tarptautiniame Jeruzalės kino festivalyje geriausio operatoriaus, scenarijaus ir debiutinio vaidybinio filmo režisūros apdovanojimus bei publikos simpatijų prizą Lokarno kino festivalyje pelnęs filmas.

„Policininkas“ – pirmasis Izraelio gamybos filmas, platinamas Lietuvoje. Jį žiūrovams pristato Tarptautinis Kauno kino festivalis, kuris yra Europos Sąjungos programos MEDIA Mundus remiamo unikalaus projekto „Eye on Films“ dalyvis. Šio projekto, startavusio 2011 m. kovo mėnesį, tikslas – stiprinti bei plėsti filmų, sukurtų Europoje ir už jos ribų, platinimą visame pasaulyje. Dalyvavimas „Eye on Films“ projekte festivaliui suteikia galimybę pirmiesiems Baltijos šalių regione pristatyti Izraelyje sukurtą filmą.

Tarptautinėje arenoje išgarsėjęs režisierius savo pirmajame pilnametražiame filme „Policininkas“ provokuoja keldamas iš pažiūros darnią Izraelio visuomenę kompromituojančius klausimus. Pasitelkdamas kario, filosofo, istoriko ir kultūros žurnalisto patirtį, jis tyrinėja savo valstybę, jos visuomenės struktūrą ir skirtingų jos narių psichologiją. Režisieriui viena svarbiausių filmo temų – dramatiška vyro, kuris Izraelyje tapatus kariui, egzistencija. Jis nagrinėja vyriškumo, herojiškumo, radikalios idėjos, patriotiškumo, pareigos ir moralinės atsakomybės temas.

Pagrindinis filmo herojus yra elitinės policininkų grupės, priklausančios Izraelio antiteroristiniam skyriui, narys. Jaronas ir jo kolegos – ginklas, kuriuo šalis nusitaiko į savo priešininkus. Jaronas dievina savo skyrių, kolegas ir savo raumeningą kūną. Jo žmona laukiasi kūdikio, tad Jaronas nekantrauja – kiekvieną minutę jis gali tapti tėvu. Tačiau netikėtai susidūręs su atkaklia radikalų grupe, policininkas atsiduria kovoje tiek tarp Izraelio visuomenės klasių, tiek su savo siela.

Šis filmas laužo Izraelio filmų, dažniausiai vaizduojančių nesibaigiantį konfliktą tarp izraeliečių ir išorės priešų, stereotipus ir ieško problemų pačios valstybės viduje bei jos socialinėse visuomenės struktūrose. Išgalvotoje istorijoje Nadavas Lapidas pasitelkia ir savo patirtį. Užaugęs Tel Avive, atitarnavęs armijoje ir toliau sąžiningai vykdęs pareigą valstybei, izraelietis teigia patyręs šoką, kai pamatė gimtosios šalies karius, purškiančius ašarines dujas ant savo tautiečių.

Filmas bus rodomas Kaune, „Daugirdo“ amfiteatre rugpjūčio 15 d. 21.30 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA