Per pastarąjį pusmetį Kaune apsilankė arti 100 tūkst. turistų | Kas vyksta Kaune

Per pastarąjį pusmetį Kaune apsilankė arti 100 tūkst. turistų

Kaunas.lt nuotr.

Kauno turizmo informacijos centro (TIC) duomenimis, per pirmą šių metų pusmetį Kauną aplankė per 79 tūkst. turistų. Pernai per visus metus Laikinojoje sostinėje viešėjo daugiau nei 172 tūkst. keliautojų.

Kaip ir ankstesniais metais, daugiausia turistų sulaukiama iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos bei Skandinavijos šalių. Turistų srautai žymiai padidėja gegužę, o daugiausia turistų sulaukiama vasaros mėnesiais ir rugsėjį. Vėliau srautai vėl mažėja ir turizmo srityje dirbantys specialistai juos stengiasi privilioti tarptautiniais renginiais, miesto šventėmis, sveikatinimo paslaugomis.

Į Kauną vykstantys turistai neretai jau žino, kad čia ras kokybiškas paslaugas ir nedideles kainas. Todėl miestas vis dažniau sulaukia antrą ar trečią kartą grįžtančių turistų. Kauno TIC direktorius Sigitas Sidaravičius pastebi, kad užsieniečius domina miesto istorija, kiekvienos šalies atstovai Kaune randa savus herojus, savo šalies istorijos dalelę, ir tai juos džiugina.

„Šis turistinis sezonas Kaunui išties neblogas. Šiemet pastebėjome sustiprėjusią intelektualiojo turizmo tendenciją. Užsieniečiai aktyviai domėjosi Pažaislio muzikos festivaliu, daug svečių suvažiavo į gyvosios istorijos festivalį „Europa. Napoleonas I Kaune. 1812″. Jie domėjosi miesto kultūriniu gyvenimu, rinkosi istorinius maršrutus, lankė muziejus”, – teigė Kauno TIC direktorius S. Sidaravičius.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA