J. Basanavičiaus gimnazijos stadione Šilainiuose pradėti pirmieji renovacijos darbai | Kas vyksta Kaune

J. Basanavičiaus gimnazijos stadione Šilainiuose pradėti pirmieji renovacijos darbai

Kaunas.lt nuotr.

Šiuo metu griovių išvagotame stadione, esančiame greta J. Basanavičiaus gimnazijos ir J. Grušo meno vidurinės mokyklos, iki rudens vidurio bus įrengtos krepšinio ir tinklinio aikštelės, lauko apšvietimas, renovuota futbolo aikštė, sumontuoti nauji, šiuolaikiški treniruokliai.

Praėjusią savaitę stadione užvirė pirmi renovacijos darbai. Išmontavę senus sporto įrenginius, bendrovės „Drūtnamis“ darbininkai nuėmė stadiono dangą ir pradėjo drenažo įrengimo darbus. Kai bus paruoštas stadiono pagrindas ir užpilta skalda, darbininkai išlygins stadiono paviršių. Vėliau stadionas bus užklotas specialia dirbtine danga.

„Renovacijos darbus atliekanti įmonė dirba labai tvarkingai ir nors viskas iškasinėta, matosi, kad darbai vyksta sklandžiai. Labai tikimės, kad rudenį, dar kol laikosi šiltesni orai, moksleiviai jau galės išbandyti naujus bėgimo takus ir aikštynus“, – teigė J. Basanavičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilima Mažeikienė.

Renovuotame stadione bus įrengti trys bėgimo takai, šuoliadėžė, viena tinklinio aikštelė ir krepšinio aikštelė su vienu krepšiu. Iš Valstybės biudžeto pagal Sporto aikštynų atnaujinimo programą stadiono atnaujinimui skirta 800 tūkst. Lt, dar apie 200 tūkst. Lt skirta iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto.

Atnaujintoje modernioje sporto bazėje galės sportuoti J. Basanavičiaus gimnazijos ir J. Grušo meno vidurinės mokyklos moksleiviai bei aplinkiniai gyventojai.

„Senojo stadiono būklė buvo prasta, čia savo augintinius vedžiodavo aplinkinių namų gyventojai. Norisi, kad po renovacijos stadionas ir krepšinio bei tinklinio aikštelės išliktų tvarkingos, niekas nelaužytų įrenginių. Čia ateiti pasportuoti galės ne tik mokiniai, bet ir aplinkiniai gyventojai. Žinoma, ieškosime būdų, kaip užkirsti kelią įrenginių niokojimui“, – pasakojo gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Virgilijus Daukšas.

Ant gimnazijos pastato jau anksčiau buvo sumontuotos vaizdo kameros, joje budi sargas. Renovavus stadioną, ketinama jį aptverti tvora.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA