Pagerbtos Europos universitetų sporto žaidynėse medalius iškovojusios VDU ir LKKA komandos | Kas vyksta Kaune

Pagerbtos Europos universitetų sporto žaidynėse medalius iškovojusios VDU ir LKKA komandos

Kaunas.lt nuotr.

Šiandien prie Vytauto Didžiojo paminklo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pasveikino Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkus ir Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) merginas krepšininkes.

VDU krepšininkai dar kartą įrodė, kad yra nenugalimi. Kordoboje (Ispanija) vykusiose pirmosiose Europos universitetų komandinių sporto šakų žaidynėse studentai iškovojo čempionų laurus. LKKA merginos mažajame finale pasipuošė bronzos medaliais.

„Mūsų miestui yra didžiulė garbė turėti tokius studentus, kurie gabūs ne tik mokslui, bet ir sportui. Nuoširdžiai dėkoju treneriams, kurie sugeba uždegti jaunimą siekti aukščiausių tikslų“, – studentus sveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kuris komandų treneriams įteikė po Kauno miesto vėliavą.

Lietuvaičiai finale rezultatu 73:53 sutriuškino Splito (Kroatija) universiteto studentus. VDU ekipa jau šeštąjį kartą tapo Europos studentų krepšinio čempionais. Pasak VDU trenerio Arūno Juknevičiaus, apginti čempionų titulus buvo daug sunkesnis darbas, nei juos iškovoti pirmąsyk.

Pirmą kartą tokio lygio varžybose dalyvavusi LKKA merginų krepšinio komanda mažajame finale rezultatu 66:54 nugalėjo Rusijos Ivanovo universiteto atstoves.

„Merginos pademonstravo charakterį. Supratome rungtynių svarbą ir darėme viską, kad per apdovanojimų ceremoniją skambėtų Lietuvos himnas, plevėsuotų trispalvė, o mes – džiaugtumėmės medaliais“, – teigė LKKA trenerė Rasa Kreivytė.

Iš viso žaidynėse dalyvavo 32 šalių atstovai, varžėsi net 250 komandų iš 147 universitetų. Skaičiuojama, kad dalyvių skaičius galėjo siekti iki 3 tūkst. Žaidynėse varžėsi tik komandinių sporto šakų atstovai, o lietuviai iškovojo visų spalvų medalius. Sidabro medaliais pasipuošė LKKA rankininkės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA