Per pusmetį Kauno vairuotojai užfiksavo beveik 1000 kelių eismo taisyklių pažeidimų (video) | Kas vyksta Kaune

Per pusmetį Kauno vairuotojai užfiksavo beveik 1000 kelių eismo taisyklių pažeidimų (video)

Kas vyksta Kaune nuotr.

„Kelyje esi ne vienas” – šį teiginį patvirtintų vairuotojai, kurie ne tik patys laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET), bet ir stebi, ar kiti eismo dalyviai vairuoja atsakingai. Deja, vairuotojų, linkusių nepaisyti saugumo kelyje, yra daug – per pusmetį visoje Lietuvoje pastabūs žmonės 944 kartus užfiksavo ir policijai perdavė informaciją apie nedrausmingų kauniečių automobilius.

Tai koks gi tas „kelių erelio” portretas? „Nerodo posūkio manevruodamas, nepraleidžia pėsčiųjų perėjose, nepaiso šviesoforo signalų, vairuoja chuliganiškai, kalba mobiliuoju telefonu vairuodamas, mėto šiukšles, automobilį stato ant žalios vejos, neįgaliųjų vietose” – taip galima apibūdinti vairuotojus, kuriuos fotoaparatais, vaizdo kameromis, mobiliojo ryšio telefonais užfiksavo žmonės, besirūpinantys savo ir kitų saugumu kelyje.

Kauno apskrities policijos pareigūnai įspėja: jeigu padarėte KET pažeidimą ir Jūsų nenubaudė pareigūnai, tai dar nereiškia, kad likote nepastebėti ir Jums neteks atsakyti už savo veiksmus.

Piliečiai, užfiksavę daromus ar padarytus pažeidimus (pavojingai manevruoja, nesilaiko kelio ženklų reikalavimų, važinėja automobiliais su neleistinai tamsintais priekiniais langų stiklais ir kt.), atsiunčia informaciją į vis labiau populiarėjantį portalą www.epolicija.lt (portalas aplankytas jau 66 842 kartus). Vėliau ši informacija perduodama tolesniam tyrimui. Pareigūnai pastebi, kad užfiksuota vaizdo medžiaga būna gana kokybiška.

(6 video, eina vienas po kito paspaudus „play”)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA