Kauno jaunieji sportininkai iš Pietų Korėjoje vykusių žaidynių parsivežė net 8 medalius | Kas vyksta Kaune

Kauno jaunieji sportininkai iš Pietų Korėjoje vykusių žaidynių parsivežė net 8 medalius

Kaunas.lt nuotr.

Daeguu mieste vykusiose Tarptautinėse vaikų žaidynėse dalyvavę 12-15 metų amžiaus plaukikai, lengvaatlečiai ir stalo tenisininkai bei jų treneriai į Kauną grįžo puikios nuotaikos. Varginančią 30 valandų kelionę ir laiko juostų pasikeitimą ištvėrusių sportininkų pasirodymas buvo apvainikuotas 8-iais iškovotais medaliais.

2,5 milijonų gyventojų turintis Pietų Korėjos miestas Daeguu liepos 12-16 dienomis tapo 2012 m. Tarptautinių vaikų žaidynių sostine. Į žaidynes suvažiavo per 1500 sportininkų iš 80 pasaulio miestų ir 35 šalių. Kauno miesto delegaciją sudarė 6 plaukikai (trenerė Rasa Mažutaitienė), 6 lengvaatlečiai (trenerė Daiva Jankauskaitė) ir trenerio Viktoro Stankevičiaus vadovaujami 3 jaunieji stalo tenisininkai. Delegaciją lydėjo Kauno miesto savivaldybės tarybos narė Edita Gudišauskienė, Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas, organizacinius rūpesčius padėjo spręsti Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjo pavaduotoja Rima Kubiliūtė.

Varginanti 30 valandų kelionė, spalvingas Korėjos kultūros pristatymas per žaidynių atidarymą, egzotiškas maistas ir didelis vietos savanorių susidomėjimas svečiais nesutrukdė Kauno sportininkams susikaupti varžyboms. Jogailė Rudzinskaitė (trenerė Roma Garkauskienė) mergaičių stalo teniso varžybose iškovojo bronzos medalį, Medardas Stankevičius (treneris Viktoras Stankevičius) iškovojo I vieta paguodos turnyre, o III vietą paguodos turnyre iškovojo Darius Stankevičius (treneris Romas Stankevičius).

Rutulio stūmikas Karolis Maisuradzė rutulį nustūmė 16,06 m ir treneriui Leonui Maleckiui jubiliejaus proga dovanų parvežė sidabro medalį. Mergaičių rutulio stūmimo rungtyje gerai pasirodė Kamilė Kunickaitė (trenerė Indrė Jakubaitytė). Pirmuoju bandymu rutulį nustūmusi 12,69 m, sportininkė užsitikrino trečiąją vietą ir bronzos medalį. Monika Baliukaitė (trenerė Audronė Gavelytė) šuolio į aukštį varžybose dėl prizinės vietos kovojo su lengvosios atletikos sportininkėmis iš JAV ir Kinijos. Įveikusi 1,58 m aukštį sportininkė laimėjo bronzos medalį. Berniukų šuolio į tolį varžybose Arnas Kochanauskas, nušokęs 5,92 m, liko šeštoje vietoje. Bėgikai Tomas Docius ir Simona Galnaitytė 100 m sprinto rungtyje pateko į B finalo bėgimą.

Kauno jauniesiems plaukikams taip pat sekėsi puikiai. Lietuvos moterų rekordo savininkė Ugnė Mažutaitytė laimėjo aukso medalį 200 m plaukimo nugara rungtyje, o Juozas Mackonis tapo pačiu rezultatyviausiu Kauno komandos sportininku. Jis į Lietuvą iš Korėjos parsivežė net tris medalius: bronzos medalį 200 m plaukimo nugara rungtyje, ir du sidabro medalius, iškovotus 50 m ir 100 m plaukimuose nugara. 50 ir 100 m laisvuoju stiliumi plaukęs Mantas Budrys finale iškovojo atitinkamai 5 ir 4 vietas. Godos Overlingaitės 50 ir 200 m finalo plaukimuose krūtine liko aštunta.

Kauno jaunųjų sportininkų pasiekimais besidžiaugianti Edita Gudišauskienė neabejojo: „Atstovavimas Kauno miestui Tarptautinėse vaikų varžybose – tik pirmas sėkmingas laiptelis į didįjį tarptautinį sporto Olimpą. Viliuosi, kad šios pergalės paskatins vaikus ir toliau sportuoti, ir teiks daug džiaugsmo jums patiems bei jūsų šeimoms.”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA