Pasaulio virtuvės „TALUTTI Tried and Tasty” – ir paragauti, ir išsinešti | Kas vyksta Kaune

Pasaulio virtuvės „TALUTTI Tried and Tasty” – ir paragauti, ir išsinešti

Ryšių kiemelis 837 nuotr.

Kauno „Ryšių kiemelis 837“, veikiantis nuo gegužės, jau spėjo užsitikrinti vietą kultūringo poilsio bei rinktinių renginių ieškančių kauniečių laisvalaikio maršrutuose. Muziejaus kiemo erdvėje po atviru dangumi veikianti vieta mėgstama ir peno skrandžiui ieškančių – gardžius įspūdžius garantuoja virtuvė „TALUTTI Tried and Tasty“. Jos patiekalus lankytojai kviečiami ir ragauti vietoje, ir išsinešti su savimi.

Maisto ruošimo meistrai „TALUTTI Tried and Tasty“ meniu sudarė įkvėpti kelionių po pietų Europos šalis, Jungtines Amerikos Valstijas ir Meksiką. Populiariausių aplankytų vietų receptai kauniečiams patiekiami pridėjus lašą fantazijos ir taip pavertus juos unikaliais.

Kelionę po Viduržemio jūros regioną valgiaraštyje pradeda Prancūzijos virtuvė. Tai – kvietinės ir ruginės kasdien kepamos bagetės su feta, mocarela , virtu kiaušiniu, vištiena bei kumpiu. Pasiilgusiems Graikijos saulės siūlomos gardžios salotos – nuo vaisinių iki mėsiškų, su kruopščiai atrinktomis gaiviomis daržovėmis, pagardintos aukščiausios rūšies alyvuogių aliejumi bei balzamiko padažu. Itališkos virtuvės gerbėjai apsidžiaugs užsisakę pagal specialų receptą ruoštų įvairaus skonio picų ar panini. Tai – tikras itališkas užkandis, tikras šios šalies ambasadorius su tikra mocarela, šviežiu baziliku ir autentišku pesto padažu.

Jungtinėms Amerikos Valstijoms kiemelio valgiaraštyje atstovauja istoriniai patiekalai, ruošiami iš sveikų, šviežių ir kokybiškų produktų – tai mėsainiai su jautiena, vištiena ir varškės sūriu, taip pat – dešrainiai su rūkytomis dešrelėmis. Aštrių pojūčių gurmanams siūloma ypatingai aitri jalapenais ir padažais pagardinta „Buffalo“ vištiena. Po apsilankymo „Ryšių kiemelyje 837“ net didžiausi skeptikai pamirš mitą, kad amerikiečiai gyvi tik nesveiku greitu maistu!

Pikantiškas pipiriukas Kauno senamiesčio širdyje veikiančios virtuvės pasiūlymų puokštėje – meksikietiški patiekalai, išsiskiriantys naudojamų prieskonių suteikiamų pojūčių įvairove. „TALUTTI Tried and Tasty“ siūlo paragauti suktinukų, pasaulyje žinomų kaip „wraps“, arba takų. Šiems patiekalams gaminti naudojami saulėje džiovinti pomidorai, prinokę avokadai, čili pipirai, švieži prisirpę pomidorai ir morkos, iš kurių gimsta nepakartojamo skonio padažai mėsai.

Naujų pojūčių išalkę miestiečiai į „TALUTTI Tried and Tasty“ keliones po pasaulio virtuves kviečiami nuo pirmadienio iki pirmadienio. Patiekalais galima mėgautis tiesiog sėdint „Ryšių kiemelyje 837“, arba užsiskant maistą prie baro išsinešimui. Virtuvės komanda viską supakuos ir palinkės gero apetito pietaujant ar vakarieniaujant darbe, parke ar namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA