Kaune paminėtos 79-osios S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio ir žūties metinės | Kas vyksta Kaune

Kaune paminėtos 79-osios S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio ir žūties metinės

Kaunas.lt nuotr.

Antradienio popietę Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinėse paminėtos 79-osios S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą ir jų žūties metinės.

Minėjimo metu buvo prisiminta S. Dariaus ir S. Girėno kelionės per Atlantą istorija, pasiruošimas skrydžiui bei visi nesklandumai, kuriuos teko patirti Lietuvos lakūnams. Aukštųjų Šančių karių kapinėse, prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo, susirinkusieji padėjo gėlių, uždegė žvakutes.

Kiekvienais metais liepos 17 dieną minimos S. Dariaus ir S. Girėno žūties metines. Prieš 79 metus S. Darius ir S. Girėnas nešė žinią visam pasauliui apie Lietuvą, siekdami suburti visą lietuvių tautą kovai, naujam gyvenimui. Lakūnai ketino lėktuvu „Lituanika” perskristi Atlantą ir grįžti į gimtąją Lietuvą. Deja, lietuvių pilotuojamas lėktuvas nepasiekė Kauno aerodromo. Skrydį jie pradėjo 1933 metų liepos 15 dieną, tačiau lakūnams nepavyko pasiekti kelionės tikslo. Liepos 17 dieną lėktuvas nukrito Vokietijoje.

Pasaulinėje aviacijos istorijoje S. Dariaus ir S. Girėno skrydis reikšmingas tuo, kad nenusileidę ant žemės jie išbuvo ore 37 val. 11 min.. Pilotai iš viso nuskrido 6411 kilometrų. Tai buvo antrasis tuo metu skrydžio be nusileidimo rezultatas pasaulyje. Skrydis pripažintas kaip vienas tiksliausių aviacijos istorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA