Raudondvario pilyje – jaunavedžių klegesys | Kas vyksta Kaune

Raudondvario pilyje – jaunavedžių klegesys

Raudondvaris.lt nuotr.

Kelerius metus Kauno rajono jaunavedžių puoselėta svajonė susituokti Raudondvario pilyje – išsipildė. Restauruotoje ir naujam gyvenimui prikeltoje pilyje liepos 14 dieną žiedus sumainė aštuonios poros. Pirmieji iškilmingus priesaikos žodžius čia ištarė Saulius Šalna ir Dalia Kliokmanaitė. Jaunavedžius iš Neveronių į ceremoniją atlydėjo trys jų dukrelės ir liudytojai.

„Vaikams pasakojome, kad eisime į pasakų pilį. Tikrai ja nenusivylėme“, – sakė pirmoji Raudondvario dvaro pilies didžiojoje menėje sutuokta pora.

„Raudondvario dvaro pilies iškilmių salė tviska prabanga, sukuria išties įspūdingą ir šventišką nuotaiką, be to gali priimti ne tik jaunavedžių poras , bet ir jų artimuosius, panorusius stebėti iškilmingą ceremoniją. Tai viena iš romantiškiausių vietų Kauno rajone santuokai registruoti. Šią pilį Žygimantas Augustas padovanojo Barborai Radvilaitei. Amžiams bėgant šeimininkai keitėsi, tačiau grafų Tiškevičių laikais Raudondvaris tapo kultūros židiniu ir šeimos oaze patiems grafams Tiškevičiams“, – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė.

Kauno rajono žmonės išties myli gamtą, mėgsta romantiką. Anksčiau jie tuoktuvėms rinkdavosi Kadagių slėnį, Medžius dvynius, įvairias gamtos vietoves Kulautuvos ar Kačerginės miškuose, bažnyčias. Šiais metais panoro susituokti netradicinėse vietose tik keletas porų, dauguma laukė galimybės susituokti Raudondvario dvaro pilyje.

Kauno rajone šiemet registruota jau per 160 santuokų. Per paskutinį dešimtmetį daugiausia porų Kauno rajone susituokė 2008 m, buvo užregistruota 416 santuokų. 2011 m. – 354 santuokos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA