Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime – Kosta Rikos prezidento raginimas išsaugoti žemę ateities kartoms (video) | Kas vyksta Kaune

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime – Kosta Rikos prezidento raginimas išsaugoti žemę ateities kartoms (video)

Organizatorių nuotr.

Pradėdamas Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo šeštadienio pranešimų sesiją buvęs Kosta Rikos prezidentas José María Figuerez susirinkusius ragino siekti energetinės nepriklausomybės taip pat, kaip tėvai kovojo dėl šalies nepriklausomybės.

Kovotojas už neužterštos žemės išsaugojimą ateities kartoms J.M. Figuerez savo pranešime ragino jaunus žmones kurti naujas idėjas ir iniciatyvas, susijusias su anglies dvideginio mažinimu, kas padėtų sulėtinti klimato kaitą. Žemiau pateikiame visą Kosta Rikos prezidento pranešimo vaizdo įrašą anglų kalba (trukmė 40 min).

Iškilminga pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo atidarymo ceremonija vyko penktadienį. Į ją atvyko aukščiausi šalies vadovai. Festivalio globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikino susirinkusius lietuvius.

„Visada palaikysiu tuos, kurie norės save tapatinti su Lietuva, nesvarbu kur būsite, nesvarbu, ką veiksite. Mano gyvenime taip įvyko, kad beveik 16 metų gyvenau ne Lietuvoje. Teko dirbti įvairiose institucijose – ir tarptautinėse, ir diplomatinėje tarnyboje, bet visada tai buvo darbas Lietuvai. Todėl visiems linkiu, nesvarbu ką beveiktumėte, visada mėginkite padėti Lietuvai, dirbti jai, mylėkite savo tėvynę ir nepamirškite, kad kiekvienas lietuvis yra ypatingas žmogus.“, – sakė Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Vakar pranešimą taip pat skaitė buvęs Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus, kuris jaunimą ragino neklausyti sakančių, kad jūs per jauni kažką pakeisti ir nematuoti gyvenimo prasmės materialiais dalykais.

„Žmonės tampa laimingi ne dėl to, kad užsidirbo dideles pajamas. Taip, materialinė gerovė svarbi gyvenimo dalis, tačiau ar vienintelė ir esminė? Patys važinėjate po pasaulį, vien finansinė sėkmė, vien gyvenimo lengvumas neatsako į visus žmogui skirtus klausimus. Todėl kartoju: nematuokite gyvenime prasmės uždarbiu ar pelnu“, – mokė prezidentas.

Pasak V. Adamkaus, šiandien Lietuvai būtinai reikia dvasinio vertybinio atgimimo, pagrįsto jaunų žmonių laisve kurti orų gyvenimą orioje valstybėje.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas vyksta šį savaitgalį Prienų rajone, Visuomenės harmonizavimo parke ir organizuojamas pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Tai jaunimui skirtas festivalis, aprėpiantis mokslą, verslą, politiką ir kultūrą. Keturias dienas Visuomenės harmonizavimo parke veikia kelios dešimtys erdvių, kuriose vyksta per šimtą įvairių pranešimų susitikimų ir diskusijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA