Kauno teismas Egidijui Dragūnui už keiksmažodžius skyrė 300 Lt baudą | Kas vyksta Kaune

Kauno teismas Egidijui Dragūnui už keiksmažodžius skyrė 300 Lt baudą

Asmeninio archyvo nuotr.

Kauno miesto apylinkės teismas penktadienį išnagrinėjo administracinę bylą, kurioje Egidijui Dragūnui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 str. (nedidelis chuliganizmas).

Protokolas E. Dragūnui surašytas po to, kai sausio mėnesį Kaune vykusių muzikinių apdovanojimų metu, kuriuos tiesiogiai transliavo viena iš Lietuvos televizijų, kalbėdamas viešai asmuo panaudojo necenzūrinius žodžius.

Penktadienį vykusio teismo posėdžio metu E. Dragūnas teigė žinojęs, kad renginys yra transliuojamas tiesiogiai, bet negalėjo paaiškinti, kodėl savo pasisakyme naudojo rusiškus keiksmažodžius.

ATPK 174 str. už nedidelį chuliganizmą asmeniui užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki 30 parų.

Teismas konstatavo, kad asmens kaltė yra visiškai įrodyta, veika tinkamai kvalifikuota. Atsižvelgus į tai, kad E. Dragūnas turi galiojančių administracinių nuobaudą, vengė atvykti į posėdžius, jam skirta maksimali 300 litų bauda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA